Dette kurset er rettet inn mot autoklavoperatører og annet personell som arbeider med mattrygghet eller kvalitet på varmekonserverte matvarer.

Dato

05. mar 2024
06. mar 2024

Tid

09:00 - 15:00

Sted

Hotell Gamle Skivehus, Søndre Boulevard 1, 7800 Skive, Danmark

Pris

DKK 6,975,-.ex moms. Prisen inkluderer: Dag 1: morgenmad, frokost kaffe og kagethe og vand/frugt, aftensmad uden drikke Dag 2: morgenmad, frokost kaffe og kage. Vi tar forbehold om prisendring dersom det blir mindre enn 30 deltakere.

Sist oppdatert

Dette kurset er rettet inn mot autoklavoperatører og annet personell som arbeider med mattrygghet eller kvalitet på varmekonserverte matvarer. Både helkonserver og pasteuriserte matvarer vil bli gjennomgått med vekt på varmebehandling i autoklav. Kurset dekker alle grunnleggende sider innen autoklavering og er egnet for autoklavoperatører, kvalitetsledere og laboratoriepersonell.

Påmelding

Nærmere info ved påmelding til Skive Technical Services ved Per Svendsen psv@skive-ts.dk

Program

Program tirsdag d. 5/3

TidKapEmneForeleser
09:00 – 09:15 Registrering, utdeling av kursmateriell. 
09:15 – 09:30Velkommen. Praktiske opplysninger. Kort presentasjon av deltakerne, foreleserne og arrangørenePS/DS
09:30 – 10:001Grunnleggende om varmebehandling:·    Hvorfor sterilisering / historikk·    Autoklavoperatørens oppgaver og ansvarDS
10:00 – 10:452Utstyr og metoder for målinger i autoklaver·    Utstyrstyper·    Hvordan unngå målefeil ER
10:45 – 11:00 Pause 
11:00 – 11:453Grunnleggende om mikrobiologiJTR
11:45 – 12:30 Lunsj 
12:30 – 13:004Validering av autoklaver. Prosedyrer, rutiner og forskrifter·    IFTPS-protokollen av 2014·    Krav fra FDADS
13:00 – 13:305Hemming og Drap av mikroorganismerJTR
13:30 – 13:45Pause
13:45 – 14:30A1-O Oppgaver 
14:30 – 15:00A1-FGjennomgang av oppgaverJTR
15:00 – 16:00 7Vision Inspection af emballage TrivisionJB

  Program onsdag d. 6/3

TidKapEmneForeleser
08:30 – 09:158Termobakteriologi og varmelæreHvordan finne egnet temperatur / tidValg av trykkDS
09:15 – 09:45A2-ORegneøvelse med praktisk eksempel fra en målingDS/JTR
09:45 – 10:00 A2-FGjennomgang av regneøvelsenDS/JTR
10:00 – 10:15  Pause 
10:15 – 10:459Usterile boks. FeilsøkingJTR
10:45 – 11:1510Behandling av sterilisert helkonserves og andre varmebehandlede varerDS
11:15 – 11:4511Mikrobiologiske utfordringer ved lett varmebehandlingJTR
11:45 – 12:30 Lunsj 
12:30 – 13:0012Endringer i næringsverdi under varmebehandlingDS
13:00 – 13:4513Sikkerhet og holdbarhet av lett varmebehandlede matvarerJTR
13:45 – 14:00 Pause 
14:00 – 14:4514Varmebehandlingsteknologi·    Klassiske metoder·    Rotasjon- og Shaka-teknologi·    Emballasje DS
14:45 – 15:00 Oppsummering og avslutning. Evaluering. Utdeling kursbevis. 

Forelesere:

  • JTR:    Jan Thomas Rosnes, Nofima. PhD, mikrobiologi
  • DS:     Dagbjørn Skipnes, Nofima.  PhD, varmebehandlingsteknologi
  • ER: Enrique Riis, Regional sales manager, Ellab
  • PS:      Per Svendsen, Skive Technical Service 
  • JB:     Jesper Bach, Trivision

Vi tar forbehold om endringer i program og foredragsholdere.

Overnatting

  • Overnatting kan bestilles på http://www.skivehus.dk/ 
  • Mail:    info@skivehus.dk 
  • Pris pr. Overnatting: DKK 975,-   Betales på hotellet

Kontaktperson