Gå til hovedinnhold

Dette kurset er rettet inn mot autoklavoperatører og annet personell som arbeider med mattrygghet eller kvalitet på varmekonserverte matvarer.

Tidspunkt(er)

08. mar 2022
09. mar 2022

Tid

09:00 - 15:00

Sted

Hotell Gamle Skivehus, Søndre Boulevard 1, 7800 Skive, Danmark

Pris

DKK 6,650,-.ex moms. Prisen inkluderer: Dag 1: morgenmad, frokost kaffe og kagethe og vand/frugt, aftensmad uden drikke Dag 2: morgenmad, frokost kafffe og kage Vi tar forbehold om prisendring dersom det blir mindre enn 30 deltakere

Sist oppdatert

Både helkonserver og pasteuriserte matvarer vil bli gjennomgått med vekt på varmebehandling i autoklav.

Kurset dekker alle grunnleggende sider innen autoklavering og er egnet for autoklavoperatører, kvalitetsledere og laboratoriepersonell.

Påmelding

Nærmere info ved påmelding til Skive Technical Services ved Per Svendsen psv@skive-ts.dk

Program

Program tirsdag d. 8/3

TidKapEmneForeleser
09:00 – 09:15 Registrering, utdeling av kursmateriell. 
09:15 – 09:30Velkommen. Praktiske opplysninger. Kort presentasjon av deltakerne, foreleserne og arrangørenePS/DS
09:30 – 10:001Grunnleggende om varmebehandling:·    Hvorfor sterilisering / historikk·    Autoklavoperatørens oppgaver og ansvarDS
10:00 – 10:452Utstyr og metoder for målinger i autoklaver·    Utstyrstyper·    Hvordan unngå målefeil NJ
10:45 – 11:00 Pause 
11:00 – 11:453Grunnleggende om mikrobiologiJTR
11:45 – 12:30 Lunsj 
12:30 – 13:004Validering av autoklaver. Prosedyrer, rutiner og forskrifter·    IFTPS-protokollen av 2014·    Krav fra FDADS
13:00 – 13:305Hemming og Drap av mikroorganismerJTR
13:30 – 14:156Brug af Virtuelle BrillerBSKIVE
14:15 – 14:30 Pause 
14:30 – 15:107Vision Inspection af emballage TrivisionNM
15:10 – 15:30 A1-OOppgaver
15:30-16:00A1-FGjennomgang av oppgaverJTR

  Program onsdag d. 9/3

TidKapEmneForeleser
08:30 – 09:158Termobakteriologi og varmelæreHvordan finne egnet temperatur / tidValg av trykkDS
09:15 – 09:45A2-ORegneøvelse med praktisk eksempel fra en målingDS/JTR
09:45 – 10:00 A2-FGjennomgang av regneøvelsenDS/JTR
10:00 – 10:15  Pause 
10:15 – 10:459Usterile boks. FeilsøkingJTR
10:45 – 11:1510Behandling av sterilisert helkonserves og andre varmebehandlede varerDS
11:15 – 11:4511Mikrobiologiske utfordringer ved lett varmebehandlingJTR
11:45 – 12:30 Lunsj 
12:30 – 13:0012Endringer i næringsverdi under varmebehandlingDS
13:00 – 13:4513Sikkerhet og holdbarhet av lett varmebehandlede matvarerJTR
13:45 – 14:00 Pause 
14:00 – 14:4514Varmebehandlingsteknologi·    Klassiske metoder·    Rotasjon- og Shaka-teknologi·    Emballasje DS
14:45 – 15:00 Oppsummering og avslutning. Evaluering. Utdeling kursbevis. 

Forelesere:

  • JTR:    Jan Thomas Rosnes, Nofima. PhD, mikrobiologi
  • DS:     Dagbjørn Skipnes, Nofima.  PhD, varmebehandlingsteknologi
  • NJ:      Nikolaj Juulsgaard, Regional sales manager, Ellab 
  • PS:      Per Svendsen, Skive Technical Service
  • BSKIVE: Business Skive 
  • NM:    Nick Markussen, Trivision

Overnatting

Overnatting kan bestilles på http://www.skivehus.dk/      Mail:    info@skivehus.dk 

Pris pr. Overnatning: DKK 850,-   Betales på hotellet

Kontaktpersoner