Kurs
Kurs i sylting og fermentering av økologiske grønnsaker

Målet med kurset er å gi deltagerne grunnleggende kompetanse om sylte- og fermenterings-teknikker. Målgruppen er produsenter av økologiske grønnsaker, som ønsker å foredle råvarene til økologiske grønnsaksprodukter. Kurset krever ingen forkunnskap.
Dato
24. okt 2023
Tid
08:30 - 16:00
Sted
Nofima, Osloveien 1, Ås
Pris
Pris pr person kr. 1500 (inkl. lunsj og kaffe/te samt kursmateriell)
Tid og sted
24. oktober 2023. Innregistrering med kaffe kl. 08.30 på Nofima, Osloveien 1, Ås. Kurset avsluttes ca. kl. 16.
Det tas forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte.
Mål
Gi deltagerne grunnleggende kompetanse om sylte- og fermenteringsteknikker.
Målgruppe
Produsenter av økologiske grønnsaker, som ønsker å foredle råvarene til økologiske grønnsaksprodukter. Kurset krever ingen forkunnskap.
Kursinnhold
- Teknikker, kvalitet og utstyr
- Mattrygghet og produksjonshygiene
- Demonstrasjon og inspirasjon; syltede og fermenterte grønnsaker
- Evt. smaking på deltakernes medbrakte produkter
For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger og råvarer deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.
Deltakeravgift
Pris pr person kr. 1500 (inkl. lunsj og kaffe/te samt kursmateriell)
Praktisk informasjon
For de som trenger overnatting i forbindelse med samlingene anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no
Påmelding
Påmelding innen 17. oktober 2023 link til påmelding
Ved ev. spørsmål kontakt Lena Langeland (lena.langeland@nofima.no), 64 97 03 10
Kursansvarlig
Kursleder Cecilia Midtsund Kippe, Nofima (cecilia.kippe@nofima.no)
Arrangement
Kurset inngår i Økologiprogrammet, finansiert av Landbruksdirektoratet og administrert av Nofima.