Kurs
Kurs i pølse- og påleggsproduksjon

Bli med på kurs og lær mer om hvordan lage gode pølser og pålegg.
Dato
07. sep 2022
08. sep 2022
Tid
10:00 - 16:00
Sted
Nofima AS, Osloveien 1, Ås
Pris
2900 kr
Kurset gjennomføres med forbehold om smittesituasjonen (Covid-19), og flyttes ved behov.
Målgruppe
Lokalmatprodusenter og kjøttprodusenter, med mindre en 10 årsverk som foredler norske kjøttråvarer
Målet med kurset:
- Deltagerne skal lære teori og praktisk påleggs-/farseproduksjon
- Deltagerne skal lære om kjøttråvaren og om hjelpe- og tilsetningsstoffer til pølse og påleggsproduksjon.
- Deltagerne skal lære å lage sine egne resepter og merking av produkter
Kursinnhold:
- Læren om kjøttråvaren til ulike påleggsprodukter
- Tillaging og beregning av saltlake til pålegg
- Hjelpe- og tilsetningsstoffer, hva bør man bruke og hvorfor
- Hvordan virker de ulike ingrediensene i et farseprodukt og pålegg
- Reseptberegning
Det meste av tiden vil vi være i pølsemakeriet, så ta gjerne med egnet arbeidstøy om mulig.
Praktiske tips
For de som trenger overnatting i forbindelse med samlingene anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no
Bindende påmelding innen 26.8.2022.
Kurset holdes i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Øst.