Gå til hovedinnhold

Bli med på kurs og lær mer om hvordan lage gode pølser og pålegg.

Dato

07. sep 2022
08. sep 2022

Tid

10:00 - 16:00

Sted

Nofima AS, Osloveien 1, Ås

Pris

2900 kr

Sist oppdatert

Kurset gjennomføres med forbehold om smittesituasjonen (Covid-19), og flyttes ved behov.

Målgruppe

Lokalmatprodusenter og kjøttprodusenter, med mindre en 10 årsverk som foredler norske kjøttråvarer 

Målet med kurset:

  • Deltagerne skal lære teori og praktisk påleggs-/farseproduksjon
  • Deltagerne skal lære om kjøttråvaren og om hjelpe- og tilsetningsstoffer til pølse og påleggsproduksjon.
  • Deltagerne skal lære å lage sine egne resepter og merking av produkter 

Kursinnhold:

  • Læren om kjøttråvaren til ulike påleggsprodukter
  • Tillaging og beregning av saltlake til pålegg 
  • Hjelpe- og tilsetningsstoffer, hva bør man bruke og hvorfor
  • Hvordan virker de ulike ingrediensene i et farseprodukt og pålegg
  • Reseptberegning

Det meste av tiden vil vi være i pølsemakeriet, så ta gjerne med egnet arbeidstøy om mulig.

Praktiske tips

For de som trenger overnatting i forbindelse med samlingene anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no

Bindende påmelding innen 26.8.2022.

Kurset holdes i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Øst.

Kontaktpersoner