Ved å ta i bruk et nytt nedskjæringsmønster for storfe kan man øke verdien på slakteskrotten, dette fører til at man sitter igjen med mer høyverdige produkter enn ved tradisjonell nedskjæring.

Dato

26. mar 2025
27. mar 2025

Tid

10:00 - 15:00

Sted

Øre Vilt AS, Skeidsdalsvegen 477, 6631 BATNFJORDØRA

Pris

2990;- per person inkludert lunsj og kursmateriale

Sist oppdatert

Kurset vil bestå av store deler praktisk nedskjæring i Øre Vilt sine lokaler i tillegg til noe teoretiske presentasjoner om mørhet, avkjøling av slakt og kjøttkvalitet.  

Tradisjonelt har det meste av forparten blitt brukt til kvernet kjøtt eller kokekjøtt, på dette kurset vil vi ta ut flere møre biffer av forparten, noe som igjen øker verdien på slaktet.

Vi vil også skjære ned lam og gris for best mulig utnyttelse av disse utfra hvilke produkter vi ønsker. I kurset tar vi også for oss mørning av biffer og fileter.

Mål

Målet med kurset er at deltagerne skal kunne lære å skjære ut flere møre muskler fra forparten av storfe, og fra lam og gris. Samtidig vil vi gå gjennom tradisjonell nedskjæring av ulike dyreslag.

Vi vil også øke deltakernes forståelse for kjøttkvalitet, mørning og emballering, samt ha kunnskap om best mulig ressursutnyttelse av råvaren i forhold til videre produksjon.

Målgruppe

Kjøttprodusenter og kjøttforedlingsbedrifter som driver økologisk eller kunne tenke seg å starte med økologisk produksjon, og som ønsker mer kunnskap og bedre utnyttelse av slakt de har tilgjengelig.

Kurset arrangeres som en del av Økologiprogrammet Økomat.

Påmeldingfrist er 04.10.2024

Kursansvarlig er Tom Johannessen og Lene Øverby. Adminstrativt ansvarlig er Lena Langeland