Ved å ta i bruk et nytt nedskjæringsmønster for storfe kan man øke verdien på slakteskrotten, dette fører til at man sitter igjen med mer høyverdige produkter enn ved tradisjonell nedskjæring.

Dato

15. okt 2024
16. okt 2024

Tid

12:00 - 14:00

Sted

Nofima, Muninbakken 9-13, Tromsø

Pris

2.500,- per person inkludert lunsj og kursmateriale

Sist oppdatert

Tradisjonelt har det meste av forparten blitt brukt til kvernet kjøtt eller kokekjøtt, på dette kurset vil vi ta ut flere møre biffer av forparten, noe som igjen øker verdien på slaktet.

Kurset vil bestå av praktisk nedskjæring av okse frampart samt videoer av nedskjæring. I kurset tar vi også for oss mørning av biffer og fileter, og gir praktiske tips til emballering av ulike kjøttprodukter.

Mål

Målet med kurset er at deltagerne skal kunne lære å skjære ut flere møre muskler fra forparten av storfe samtidig som vi vil gjennomgå tradisjonell nedskjæring av ulike dyreslag. Øke forståelsen av kjøttkvalitet, mørning og emballering, samt ha kunnskap om best mulig ressursutnyttelse av råvaren i forhold til videre produksjon.

Målgruppe

Kjøttprodusenter og kjøttforedlingsbedrifter som driver økologisk eller kunne tenke seg å starte med økologisk produksjon.   

Kurset arrangeres som en del av Økologiprogrammet Økomat.

Påmeldingfrist er 04.10.2024

Kursansvarlig er Tom Johannessen og Lene Øverby. Adminstrativt ansvarlig er Lena Langeland