Kurs
Kurs i mattrygghet og HACCP

For alle som håndterer mat profesjonelt er det helt avgjørende at maten ikke påfører sykdom til de som spiser den.
Dato
09. nov 2023
Tid
09:00 - 16:00
Sted
Nofima Ås
Pris
1800,- inkl. lunsj og kursmateriell
Kunnskap om risiko ved egen produksjon sammen med god tilrettelegging av hygiene er nødvendig for å sikre at maten er trygg.
Kurset gir innsikt i mattrygghet med mikrobiologi og hygiene, samt HACCP metoden. Samtidig får deltagerne nyttig dialog og erfaringsutveksling med andre mindre aktører.
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) er en metode for å sikre maten, basert på at man på en systematisk måte vurderer risiko for å forebygge at noe går galt.
Mål for kurset
Målet med kurset er at deltagerne skal få kunnskap om mattrygghet, som gjør dem i stand til å vurdere risiko i egen virksomhet.
Kurset består av teori og noen enkle øvelser. Med kunnskaper fra kurset kan man arbeide videre med tilrettelegging av hygiene og HACCP i sin bedrift.
Målgruppe
Lokalmatprodusenter og serveringssteder med lokalmat på menyen (mindre enn 10 ansatte)
Påmelding
Se lenken over eller kontakt Lily S. Rømcke, Nofima innen 3. november 2023. Bindende påmelding. Max 18 kursdeltagere.
Det tas forbehold om tilstrekkelig påmelding.
Kurset holdes i regi av Kompetansenettverket for lokalmat, Øst.