Gå til hovedinnhold

Todagerskurs med fokus på ulike måter å foredle grønnsaker på. Kurset er en kombinasjon av teori og praksis.

Dato

13. sep 2022
14. sep 2022

Tid

09:00 - 17:00

Sted

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

Pris

Kr 2500,- pr. person, inkl. lunsj og kursmateriell begge dagene.

Sist oppdatert

Grønnsaker er gode kilder for mange stoffer som virker positivt på helsen vår, og det er viktig at de produktene vi lager er både velsmakende og produsert på best mulig måte.

I løpet av kursdagene vil det bli lagt vekt på riktig behandling fra råvare til ferdig produkt gjennom bl.a. valg av utstyr, varmebehandling, tilsetnings- og hjelpestoffer, emballering og lagring.

Kurset vil omfatte både teori og praktiske øvelser.

For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.

Målet med kurset

Gi deltakerne grunnleggende kompetanse om prosessering av grønnsaker, og hvordan man kan oppnå stabile, gode produkter. Det vil bli lagt vekt på kvalitet og sensorisk opplevelse.

Målgruppe

Lokale grønnsaksforedlingsbedrifter eller produsenter med mindre enn 10 årsverk, som har planer om å starte opp med lokal grønnsaksforedling.

Læremidler

Faglige presentasjoner deles ut under kurset.

Temaer som blir gjennomgått

  • Grønnsaker – varmebehandling, foredling, utstyr og kvalitet
  • Fermentering, sylting
  • Mattrygghet 
  • Praktisk øvelse: produksjon av grønnsaksbaserte produkter (bl.a. syltede og fermenterte grønnsaker)
  • Kostnadsbevissthet 
  • Enkel sensorisk vurdering

Vi tar forbehold om endringer i programmet. Innhold og øvelser tilpasses kursdeltakernes ønsker så langt det lar seg gjennomføre. 

Praktiske tips

For de som trenger overnatting i forbindelse med samlingene anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no

Bindende påmelding innen 01.09.2022

Kurset holdes i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Øst.

Kontaktpersoner