Gå til hovedinnhold

Kurs med fokus på ulike måter å foredle grønnsaker på. Kurset er en kombinasjon av teori og praksis.

Dato

07. feb 2023
08. feb 2023

Tid

09:00 - 17:00

Sted

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås og Teams

Pris

Kr 2900,- pr. person, inkl. lunsj og kursmateriell.

Sist oppdatert

Grønnsaker er gode kilder for mange stoffer som virker positivt på helsen vår, og det er viktig at de produktene vi lager er både velsmakende og produsert på best mulig måte.

I løpet av kursdagene vil det bli lagt vekt på riktig behandling fra råvare til ferdig produkt. Kurset vil omfatte ulike foredlingsmetoder og produkter, bl.a. syltede og fermenterte grønnsaker, supper og grønnsaksjus. Utstyr, mattrygghet, emballering og lagring tilknyttet disse produktene vil dekkes. Kurset vil omfatte både teori og praktiske øvelser.

Siste kursdag vil foregå digitalt på Teams.

For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger, råvarer og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.

Dato

7. og 8. februar (på Nofima) og oppfølgingsmøte på Teams 15. februar

Målet med kurset

Gi deltakerne grunnleggende kompetanse om prosessering av grønnsaker, og hvordan man kan oppnå stabile, trygge og gode produkter. Det vil bli lagt vekt på kvalitet og sensorisk opplevelse.

Målgruppe

Lokale grønnsaksforedlingsbedrifter eller produsenter med mindre enn 10 årsverk, som har planer om å starte opp med lokal grønnsaksforedling.

Læremidler: Faglige presentasjoner deles ut under kurset.

Kurset holdes i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Øst.

Påmelding

Klikk på lenken ovenfor for påmelding. Ved behov for hjelp, kontakt Lily S. Rømcke, lily.romcke@nofima.no tlf 64970247. Bindende påmelding innen 31.01.2023.

Praktiske tips

For de som trenger overnatting i forbindelse med samlingene anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no

Kontaktpersoner