Gå til hovedinnhold

Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til kurs om jus- og saftproduksjon. Målet med kurset er å gi deltakerne grunnleggende kompetanse om pressing av frukt og bær, og hvordan man kan oppnå stabile og gode drikkevarer.

Dato

03. mai 2023
04. mai 2023

Tid

09:00 - 16:00

Sted

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

Pris

Kr 2900,- pr. person inkl. lunsj og kursmateriell.

Sist oppdatert

I  løpet av kursdagene vil det bli lagt vekt på riktig behandling fra råvare til ferdig jus/most og saft, samt kvalitet, måling av kvalitet og sensorisk opplevelse.

Tema:

  • Frukt og bær som råvare
  • Produksjon av jus og saft
  • Presseutstyr
  • Forbehandling før pressing, for økt utbytte
  • Varmebehandling
  • Tilsetnings- og hjelpestoffer
  • Måling av pH og °Brix
  • Emballering
  • Regelverk merking
  • Lagring
  • Mattrygghet

Kurset vil omfatte både teori og praktiske øvelser. For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset

Bindende påmelding er innen 26.04.2023

Det fysiske kurset arrangeres 3-4. mai. 11. mai blir det oppfølgingsmøte på Teams.

Målgruppe

Lokalmatprodusenter (<10 årsverk), som foredler norsk frukt og norske bær. 

Praktiske tips

For de som trenger overnatting i forbindelse med samlingene anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no.

Kontaktpersoner