Å velge sunn og bærekraftig mat vil gjøre godt, både for den enkelte og for samfunnet som helhet. Samtidig er det nedgang i forbruket av frukt og bær, fullkorn og fisk.

Dato

13. aug 2024

Tid

13:40 - 14:40

Sted

Toppetasjen, Thon Hotel Arendal, Friergangen 1, 4836 Arendal

Sist oppdatert

De fleste vet sånn omtrent hva som er sunt og ikke, men det er ikke nok til at folk kjøper den sunne maten.  

Det er mange faktorer som avgjør hva folk velger å kjøpe. Smak og pris er to av de viktigste faktorene, og trekker ikke nødvendigvis i retning av den sunne maten.  

Vi innleder med en samtale mellom Ole-Robert Reitan i Rema1000, Fiskeri- og havminister Marianne S. Næss og Nofimas administerende direktør Bente Torstensen.  

Deretter blir det et faglig foredrag med seniorforsker Ragnhild Eg i Nofima. Hun leder forskningsprosjektet FATE som følger unge forbrukere i videregående skole og samarbeider med skolekantiner som skal satse på et mer økologisk og lokalprodusert mattilbud, for å studere hva som skaper bærekraftig engasjement. Hun vil dele av sin kunnskap om det seneste fra adferdsforskningen knyttet til sunne og bærekraftige matvalg, og om løsninger som vil kunne spille en viktig rolle.  

Vi avslutter med en debatt der næringslivet, politikere og forskere deltar. 

Disse møter du 

  • Bente Torstensen, Adm. direktør i Nofima 
  • Ole Robert Reitan, CEO, Reitan Retail 
  • Marianne S. Næss, Fiskeri- og havminister, Arbeiderpartiet 
  • Ragnhild Eg, Seniorforsker i Nofima 
  • Lene Westgaard-Halle, Stortingspolitiker i Næringskomiteen, Høyre 
  • Morgan Lillegård, Direktør Kommunikasjon og samfunnskontakt, Nofima 

Les mer på nettsidene til Arendalsuka.

Kontaktperson