Gå til hovedinnhold

Gode mat- og drikkeopplevelser må til for å lykkes med regjeringens visjon for Matnasjonen Norge. Her har serverings-bedrifter som tilbyr lokalmat en sentral rolle og kunnskap blir et viktig element for å gi den gode opplevelsen til gjesten. For å styrke kompetansen tilbys grunnmodul for serveringsbedrifter.

Dato

05. apr 2022
07. sep 2022

Tid

09:00 - 15:30

Sted

Måltidets Hus, Stavanger

Pris

6000,- pr. deltager for alle samlingene. 10.000,- hvis to deltakere fra samme bedrift deltar. Pris inkl. lunsj, kaffe/te, middag og kurs-materiell alle samlingene

Sist oppdatert

Gjennom tre samlinger tar den for seg basiskunnskaper for å kunne starte og drive eget serveringsted, enten det er selskapsservering, servering på egen gård eller opplevelsesmat.

Samling 1: 5. – 6. april

Samling 2: 26. – 27. april

Samling 3: 6.-7. september

Målgruppe: Serveringsbedrifter innen lokalmat og grønt reiseliv med inntil 10 årsverk

Arrangør: Kompetansenettverket for lokalmat, SØR

Fagansvarlig: Atle Lura – Kokk og sommelier. Atle har lang, god og bred erfaring som kjøkkensjef og konseptutvikler fra både restaurant, selskapsservering og stor kantine. Han er daglig leder på Hemmeleg Restaurant, Bryne, har jobbet som konsernkjøkkensjef i Real Food Norway AS (Lura Turistheim og Strandhuset på Ølberg) og vært med å starte opp spisesteder som Statoil/Equinor Vassbotnen 23, Hall Toll og Vestgaard Mat.

Målet med grunnmodulen er at du skal:

  • bli tryggere på egen kompetanse innen bevertning
  • øke kunnskapen om kundebehov, prising og merkevarebygging
  • bli kjent med andre serveringsbedrifter

Grunnleggende tema på kurset:

  • Definere egen bedrift
  • Hvordan drive serveringssted   
  • Vertskapsrollen
  • Kalkyler, prising og budsjett 
  • Markedsføring og merkevarebygging, bruk av sosiale media
  • Kundebehov og verdiløft
  • Drikkelære
  • Servere trygg mat
  • Lover og forskrifter for serveringsbedrifter

Samlingene har ulike fagtema:

  • Samling 1: Turistbussen kommer!!! m/ Atle Lura
    Effektiv matlaging til mange.
  • Samling 2: Mat med noe på hjerte m/ Karl Erik Pallesen
    Hvordan formidle historie gjennom mat og drikke
  • Samling 3: Opplevelsesmat m/ Frode Selvaag
    Hvordan ta ut merverdi av et måltid. Pakkesalg – mat og opplevelse

Det blir blanding av teori og praktisk arbeid på samlingene, og

besøk til ulike serveringsbedrifter.

Detaljert program sendes ut før samlingene.

Kontaktpersoner