Gå til hovedinnhold

For å kunne lage gode farseprodukter trenger man kunnskap, noe dette kurset vil gi i både teori og praksis.

Dato

18. apr 2023
19. apr 2023

Tid

10:00 - 16:00

Sted

Nofima, Osloveien 1, 1340 Ås

Pris

Kr 2900,- pr deltaker, inkl lunsj og kursmateriell.

Sist oppdatert

Pølser er noe de fleste aldri blir lei. Pølser passer i alle anledninger og man har mulighet å finne sin egen favoritt.

Vi ser for oss to kunnskapsrike dager med pølser i lange baner – grove/fine, tykke/tynne, milde/sterke, røkte/urøkte og deltagernes egne forslag. Det meste av tiden vil vi være i pølsemakeriet, så ta gjerne med egnet arbeidstøy om mulig.

Mål med kurset:

  • Deltagerne skal lære å lage sine egne resepter
  • Deltagerne skal lære teori og praktisk farse-/pølseproduksjon
  • Deltagerne skal lære om kjøttråvaren og om hjelpe- og tilsetningsstoffer i pølseproduksjon.

Kursinnhold:

  • Lære om kjøttråvaren fra ulike dyreslag
  • Hjelpe- og tilsetningsstoffer, hva bør man bruke og hvorfor
  • Hvordan virker de ulike ingrediensene i et farseprodukt, metodikken er viktig
  • Produksjon av urøkt og røkte pølser, bruk av ulike røykemetoder
  • Reseptberegning
  • Testing av utstyr – vi produserer pølser på ulikt utstyr slik at deltakerne får et innblikk i hva de ønsker videre
  • Merkeregler, vi sørger for at varedeklarasjonen blir riktig
  • Produktevaluering – vi tar en evaluering av produktene. Dersom noen ønsker, har man anledning til å ta med egne produkter til denne evalueringen
  • Hva kan bedriften få hjelp til?

Målgruppe

Småskala kjøttprodusenter, med mindre en 10 årsverk, som driver med eller tenker på å starte opp med lokalmatproduksjon.

Kurset er i regi av Kompetansenettverket for lokalmat

Påmelding og praktiske tips

Påmeldingsfrist innen 3. april og er bindende. Ved behov for hjelp, kontakt Lily S. Rømcke.

For de som trenger overnatting anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00 eller direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no.

Kursansvarlige