Gå til hovedinnhold

Velkommen til den sjuende konferansen om resirkulering av vann i akvakultur 2022! Tema i år er «Det grønne skiftet - betydning for akvakulturnæringen og næringens ansvar».

Dato

26. okt 2022
27. okt 2022

Sted

Sunndalsøra

Sist oppdatert

Konferansen er for alle som er interessert i produksjon av smolt og postsmolt, påvekst på land og lukkede anlegg. I 2018 fant 320 deltakere fra industri, myndigheter, studenter, forskere og investorer veien til konferansen, og like mange til webinaret som vi arrangerte i 2020.

Gjennom smoltproduksjonen legges grunnlaget for en laks som har god helse, velferd, og prestasjon i den videre sjøfasen. De metodene som benyttes i smoltproduksjonen er helt avgjørende for at dette målet skal bli nådd.

Bruk av resirkulering av vann i landbaserte anlegg blitt mer vanlig for å oppnå økt kontroll på oppdrettsmiljøet og for å ta vare på vannressursene.

Årets tema: “Det grønne skiftet”

Hovedtema i år er «Det grønne skiftet – betydning for akvakulturnæringen og næringens ansvar». Vi ønsker å utfordre FoU og industri på hva de ulike aktørene kan bidra med for å møte utfordringene vi står ovenfor når det kommer til klimaendringene, og hvordan klima vil påvirke næringen.

Programmet vil inneholde presentasjoner fra lakseprodusenter, leverandører, forskere og studenter fra Norge og utlandet.

Påmelding

Hold av datoen inntil vi åpner for påmelding i mai. Vi kommer tilbake med mer info når det nærmer seg.

Konferansen organiseres i samarbeid mellom Nofima og Sunndal Næringsselskap.

Deler av organisasjonskomiteen til “Fremtidens smoltproduksjon”. Fra venstre: Ingrid Lein, Anne Gulla Hagen (SUNS), Jelena Kolarevic og Åsa Espmark. Foto: Terje Aamodt / Nofima.