Fysisk seminar
Fra tanke til tallerken – slik får du hjelp til å realisere matidéen din

Har du en idé innen mat eller drikke du ønsker å utvikle – men er usikker på hvor du skal begynne? Nofima, Akershus fylkeskommune og Østfold fylkeskommune inviterer til et inspirerende halvdagsseminar hvor du får innsikt i hvordan du kan få hjelp, veiledning og finansiering til å realisere dine matambisjoner.
Dato
27. aug 2025
Tid
08:30 - 13:00
Sted
Nofima, Osloveien 1, Ås
Pris
Gratis, men påmelding er nødvendig
Kaffe og noe å bite i serveres fra kl. 08.30, og selve programmet starter kl. 09.00. Frem til lunsj blir det faglige innlegg, og etter lunsj vil det være mulig å besøke de av Nofimas pilothaller som kan være aktuelle for deg.
Dette seminaret passer for deg som:
- Har en idé du ønsker å utvikle til et mat- eller drikkeprodukt
- Lurer på hvordan du finner frem i støtteordninger og virkemiddelapparatet
- Ønsker hjelp til å utforme en overbevisende søknad
- Vil lære hva som kjennetegner lokalmataktører som lykkes
Programhøydepunkter
- Hvordan få hjelp til å finansiere de gode idéene
- Oversikt over støtteordninger og finansieringsmuligheter
- Hva Kompetansenettverket for lokalmat og ØkoMat kan tilby
- Veien til å lykkes som lokalmatentreprenør
- Suksesshistorier fra produsenter
Omvisning hos Nofima
Etter lunsj får du mulighet til å besøke Nofimas avanserte pilotproduksjonshaller for kjøttprodukter, frukt og bær, korn og bakervarer, fisk og emballasje. Det vil også bli mulighet for omvisning i sensorikklaboratoriet.
Velkommen til en dag full av inspirasjon og gode muligheter!