Digitalt kurs
Foredling av økologiske grønnsaker
Økologisk foredling av grønnsaker fra markedshagen - et kurs over to kvelder med praktiske øvelser i mellomtiden, på eget kjøkken.
Dato
21. okt 2024
04. nov 2024
Tid
19:00 - 21:00
Sted
Digitalt
Kurset er i samarbeid med Markedshager i Norge. Webinaret er skreddersydd for markedshagedyrkere, men åpent for alle. Du kan være hjemme og bruke dine egne grønnsaker som råvarer i kurset.
Temaer som blir tatt opp på kurset er:
- foredling av grønnsaker
- hvordan oppnå trygge og gode produkter
- teori/prinsipper bak fermentering
- sylting og tørking
- utstyr, mattrygghet og målemetoder knyttet til disse foredlingsteknikkene
Innhold
– med forbehold om endringer:
1. Webinar 21. oktober 2024, kl 19-21:
- presentasjon av Markedshager i Norge
- fermentering og sylting av grønnsaker. Hvordan gjør du, samt viktige ting å tenke på med tanke på mattrygghet og holdbarhet.
2. Vi øver på kjøkkenet hjemme med egne grønnsaker
teste ut ulike teknikker: fermentering av kål (sauerkraut) eller sylting av f.eks. rødbeter
3. Webinar 4. november 2024, kl 19-21:
- Erfaringsdeling og mer teori med Nofima
- Erfaringsdeling etter testing hjemme samt måling av pH og tørking
Kursholder: Cecilia Kippe, Nofima AS
Påmeldte sendes en lenke til kurset på Teams noen dager i forkant av kursoppstart.