Økologisk foredling av grønnsaker fra markedshagen - et kurs over to kvelder med praktiske øvelser i mellomtiden, på eget kjøkken.

Dato

21. okt 2024
24. okt 2024

Tid

19:00 - 21:00

Sted

Digitalt

Sist oppdatert

Du kan være hjemme og bruke dine egne grønnsaker som råvarer i kurset. Sett av datoen i kalenderen allerede nå!

Temaer som blir tatt opp på kurset er:

  • foredling av grønnsaker
  • hvordan oppnå trygge og gode produkter
  • teori/prinsipper bak fermentering
  • sylting og tørking
  • utstyr, mattrygghet og målemetoder knyttet til disse foredlingsteknikkene

Innhold

– med forbehold om endringer:

1. Webinar 21. oktober 2024, kl 19-21:

fermentering og sylting av grønnsaker. Hvordan gjør du, samt viktige ting å tenke på med tanke på mattrygghet og holdbarhet.

2. Vi øver på kjøkkenet hjemme med egne grønnsaker 

teste ut ulike teknikker: fermentering av kål (sauerkraut) eller sylting av f.eks. rødbeter

3. Webinar 4. november 2024, kl 19-21:

  • Erfaringsdeling og mer teori med Nofima
  • Erfaringsdeling etter testing hjemme samt måling av pH og tørking

Kursholder: Cecilia Kippe, Nofima AS

Påmelding blir lagt ut 1. september

Kontaktperson