Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til kurs om fermentering av grønnsaker. Bli med og lær om fermenteringsprosessen – hva som skjer, hvordan du kan styre fermenteringen, og hvordan du kan unngå vanlige feil.

Dato

29. jan 2025

Tid

12:00 - 14:00

Sted

Del 1: Digital og del 2: Nofima, Osloveien 1, Ås

Pris

Kr 2450,- pr. person inkl. moms. Prisen inkluderer lunsj og kursmateriell.

Sist oppdatert

Kurset består av to deler. Den første er digital, og arrangeres 29. januar, fra kl. 12.00 – 14.00. Andre del foregår i Nofimas Vegetabilhall den 12. februar, fra kl. 9.00 – 16.30.

Kurset innhold

Lær å lage sauerkraut og andre fermenterte grønnsaksprodukter!

På kurset får du lære om

  • Trygg foredling av grønnsaker
  • Enkle målinger for å sikre trygge produkter
  • Fermenteringsprosessen – hva som skjer, hvordan vi kan styre fermenteringen og hva vi kan gjøre for å unngå at det går galt
  • Ulike fermenteringsmetoder
  • Utstyr og emballasje
  • Lagring og holdbarhet
  • Regelverk merking
  • Siste nytt om forskningen på området
  • Faglig påfyll fra Stiftelsen Norsk Mat
  • Praktisk øvelse: fermentering av grønnsaker

Kurset vil omfatte både teori og praktiske øvelser.

Ta med 2 egne glass (ca. 0,5 l) med lokk. For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger, råvarer og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.

Kursets mål

Gi deltakerne grunnleggende kompetanse om

  • fermentering av grønnsaker
  • hvordan en kan oppnå trygge og gode produkter

Det vil bli lagt vekt på mattrygghet, kvalitet og sensorisk opplevelse.

Målgruppe

Lokalmatprodusenter som har planer om å starte opp med lokal grønnsaksforedling, med opptil ti årsverk.

Påmelding og annen praktisk informasjon

Bindende påmelding innen 27.01.2025

Kurset Fermentering av grønnsaker arrangeres av Kompetansenettverk Lokalmat Øst.

For de som trenger overnatting i forbindelse med samlingene anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no

Kontaktpersoner