Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til Fagnettverk frukt og bær. Kurset tar for seg pressing av frukt/bær og produksjon av jus, saft, syltetøy og gelé.

Dato

19. mar 2024
20. mar 2024

Tid

09:00 - 16:00

Sted

Nofima, Osloveien 1, Ås

Pris

Kr 4950,- pr. person inkl. lunsj og kursmateriell.

Sist oppdatert

Kurset vil ta for seg produksjon av jus, saft, syltetøy og gelé av ulike frukter og bær. Det bli lagt vekt på riktig behandling fra råvare til ferdig produkt.

Kursinnhold

Noen av temaene som blir gjennomgått:

  • Frukt og bær som råvare
  • Pressing og produksjon av jus og saft
  • Forbehandling før pressing, for økt utbytte
  • Produksjon av syltetøy og gelé
  • Sensorikk
  • Varmebehandling
  • Tilsetnings- og hjelpestoffer
  • Fortykningsmidler, med fokus på pektin
  • Utstyr
  • Emballering
  • Lagring
  • Måling av pH og °Brix
  • Regelverk merking

Kurset vil omfatte både teori og praktiske øvelser. For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger, råvarer og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.

Mål med kurset

Gi deltakerne grunnleggende kompetanse om

  • pressing av frukt og bær,
  • produksjon av jus, saft syltetøy og gelé,
  • hvordan en kan oppnå stabile og gode produkter.

Det vil bli lagt vekt på kvalitet, måling av kvalitet og sensorisk opplevelse

Målgruppe

Lokalmatprodusenter (<10 årsverk), som foredler norsk frukt/bær.

Påmelding og praktisk informasjon

Bindende påmelding innen 09.03.2024. Første samling er 19-20. mars. Andre samling er 16-17. april 2024

For spørsmål rundt påmelding, kontakt Gabriela Babic, for spørsmål om kursinnhold kontakt Cecilia Midtsund Kippe. (kontaktinformasjon under).

For de som trenger overnatting i forbindelse med samlingene anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no

Kurset Fagnettverk frukt- og bærforedling holdes i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Øst.

Kontaktpersoner