Gå til hovedinnhold

Under fagdagen retter vi søkelyset mot trender og utviklingstrekk innen plantebasert mat og alternative proteiner. Vi trekker frem suksesshistorier og ser på hva som skal til for å øke den norske andelen i planteproduktene.

Dato

26. okt 2022

Tid

09:00 - 15:00

Sted

Fysisk eller digitalt

Pris

950 kr for fysisk deltakelse inkludert inspirerende lunsj - 450 kr for digital deltagelse.

Sist oppdatert

Plantebaserte produkter og kosthold oppleves bærekraftig – og salget av slike produkter øker. Nye produktkategorier dukker opp, men andelen norske råvarer i disse produktene er lav.

Lunsjen byr på smakebiter med fristende og bærekraftig mat – og et innblikk i hvordan innovasjonsprosjektet Food(R)evolution jobber for at kantiner skal kunne tilby nettopp dette. Kantiner som test- og innovasjonsarena kan bidra til at matprodusenter blir mer treffsikre i sin produktutvikling.

Dagens program

Kaffe og registrering fra kl. 8.30

Møteleder er kommunikasjonsleder Wenche Aale Hægermark i Nofima

TidspunktTittel og foredragsholder
9.00Plantebasert i et bærekraftperspektiv ved adm. direktør Øyvind Fylling-Jensen i Nofima
Om hvordan partnerskapet for matkorn og planteprotein arbeider for å sikre mer bruk av norske råvarer ved styreleder Egil Olsvik for Partnerskapet
Fra ingrediens til produkt ved seniorforsker Svein Knutsen i Nofima
Pause
10.45Om arbeidet i prosjektet NORSKVegetar, der målet er å utvikle attraktive norske vegetarprodukter ved markeds- og bærekraftsjef i Jæder
Hvordan prosjektet Food(R)evolution jobber for at kantiner skal kunne tilby fristende og bærekraftig mat ved Coor, Orkla, Hoff og FoodBack
11.45Lunsj og innsikt i hvordan kantiner kan brukes som test- og innovasjonsarena.
Smakebiter med fristende og bærekraftig mat – og et innblikk hvordan innovasjonsprosjektet Food(R)evolution jobber for at kantiner skal kunne tilby nettopp dette.
13.00Matkasser vegetar, marked, og hvordan settes måltidene sammen ved Malin Hatlebakk, Godt levert
Et plantebasert alternativ til laks ved oppstartsbedriften Foodful
Hvordan den norske grøntnæringen kan ta en posisjon i det plantebaserte markedet ved Arne Kristian Kolberg leder for Forum for Norsk Grønt
14.00Pause
14.15Hvordan bedriftene i næringsklyngen Fremtidsmat jobber med plantetrenden ved daglig leder Anne Marie Rødland
14.35Oslo Vegetarfestival – hvordan har interessen for festivalen utviklet seg siden starten og frem til i dag v/Odd Harald Eidsmo Barder daglig leder Oslo vegetarfestival
14.55Oppsummering og vel hjem

Velkommen!

Kontaktpersoner