Velkommen til en lærerik dag inn i honningens komplekse verden. Kompetansenettverk Lokalmat Øst og ByBi inviterer til Den Store Honningdagen, en inspirerende og lærerik dag om mangfoldet av smaker, egenskaper og bruksområder.

Dato

14. mai 2025

Tid

09:30 - 15:00

Sted

Rohdeløkken Kafe på Bygdøy Kongsgård, Oslo

Pris

kr 1.500,- (inkl. mva) pr. person inkl. lunsj og kursmateriell.

Sist oppdatert

Bli med på en dag dedikert til å lære om norsk honning og dens unike botaniske og geografiske særpreg. Vi vil utforske mulighetene for å utvide sortimentet av norsk honning på markedet gjennom produktutvikling og markedsføring.

Dagen inkluderer øvelser i å skille aroma og smak på ulike honninger fra velkjente, som lyng og skogsbær, til sjeldne som geitrams og eple. Du vil også få innsikt i vurderingsteknikker brukt av NM-dommere, samt sensoriske verktøy som sjekkliste, fargeguide og aromahjul.

Vi vil fokusere på honningkvalitet, inkludert krystallisering, konsistens (kremet/flytende) og lagring, samt hvordan diversifisere honningprodukter og kundeprofiler.

Smaksverkstedet vil vise hvordan honning kan brukes i matlaging, gi tips om oppskrifter fra baking og sauser til fermenterte produkter som jun og mjød.

Mål med kurset

Målet for honningdagen er å bli kjent med de ulike norske honningtypene og mulighetene for å fremheve norsk honning.

Målgruppe

Kurset er rettet mot birøktere, bønder med honningproduksjon og honningentusiaster

Faglig ansvarlige

Idil Akdos Idil er utdannet biolog og agroøkolog, sertifisert birøkter, faglig leder i ByBi og tidligere bonde. Idil er interessert i matkonservering, vill mat og selvforsyning av mat, samt dynamikker i større matsystemer.

Ragna Ribe Jørgensen er idehistoriker, sertifisert birøkter og faglig rådgiver i ByBi. Forfatter av kursbok til grunnkurs i birøkt og fagbok om honning for Norges Birøkterlag. Utdannet honningsensoriker ved italienske Albomiele i Bologna og har vært dommer i NM i flere år.

Påmelding og praktisk informasjon

Bindende påmelding innen 05.05.2025.

Den Store Honningdagen arrangeres i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Øst i samarbeid med ByBi.

Adresse: Rohdeløkken Kafé, Wedels vei 2, Bygdøy

Se på kart: https://maps.app.goo.gl/k6A1WKFABJDWeMFD9

Adkomst med buss: Buss 30 stopper ved holdeplass Kongsgården. Ca 10 minutter å gå videre til kaféen.

Adkomst med bil: Det er parkeringsmuligheter ved kaféen.