Gå til hovedinnhold

Jevn kvalitet på spekematen du produserer er viktig for at kundene kan føle seg trygge på at de får det de er på jakt etter. På dette kurset er målet å øke deltakernes forståelse for hva som skjer og hvordan det kan påvirke spekematen.

Tidspunkt(er)

29. okt 2021

Sted

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

Pris

Pris: kr 1500,-

Sist oppdatert

Meld deg på via lenken på denne siden. Påmeldingsfrist er 20. oktober og påmeldingen er bindende.

Det er i dag mange rundt i vårt vidstrakte land som produserer spekematprodukter av hele muskler, enten det er av svin, storfe, rein, elg eller hjort eller helt andre dyreslag.

Det er et mangfold av produkter ofte av helt ulik karakter. Noe smaker salt, noe smaker modnet, noe er røkt eller urøkt, noe er fast mens annet er mykt, noe er trevlete og seigt mens annet igjen er mørt og godt.

Ofte er det jo slik at de fleste har vært innom flere av disse variantene med sine produkter og innimellom er det slik at vi ikke skjønner helt, for vi gjorde det jo på samme måte sist.

Dette er noe av det vi skal diskutere på denne dagen og forhåpentligvis gi deltagerne noen verktøy slik at vi på sikt kan få mere stabile produkter på et høyere nivå.

Tema på dagen vil være:

  • Råvarens egenskaper, bør alt bli spekemat?
  • Fett, pH og vannaktivitet (aW)
  • Salting av hel spekemat
  • Røyking
  • Smaking og diskusjon rundt diverse spekematprodukter
  • Evaluering av bedriftenes produkter av hel spekemat

Deltagerne kan ta med egen spekemat til en faglig evaluering og måling av aW og pH. Dersom kurset blir digitalt, blir det mulighet for å sende produktene til Nofima Ås for vurdering.

Vi ser frem til en spennende spekedag på Ås.

Kontaktpersoner