Verden er i endring. Det påvirker matvaresituasjonen og matnæringene – også i Norge. Cerealfagdagen starter med et overblikk, fortsetter med videre dykk ned i mattrendene, og hva disse kan bety for korn- og bakerbransjen.

Dato

13. mar 2024

Tid

09:30 - 15:00

Sted

Nofima, Osloveien 1, Ås

Pris

kr 1.190,- inkludert lunsj

Sist oppdatert

Dette blir en dag med faglig påfyll, praktiske tips og erfaringsutveksling.

Helse er fortsatt en viktig trend. Vi kommer nærmere inn på både (ultra)prosessering, effekter av merking og hva som gjøres for å få kundene til å ta fornuftige valg.

Forbrukere ønsker mer naturlige plantebaserte produkter. Her finnes store muligheter for kornbransjen.

Fokus på redusert matsvinnet er en annen viktig tendens, og bakerbransjen har mye å hente. Du får høre om forskning og tiltak for å halvere dagens brødsvinn.

Du kan også hente inspirasjon til gode samarbeid mellom mølle og bakeri.

Vi gjentar suksessen med bakeskole, og du får innblikk i de seneste aktuelle forskningsnyhetene.

Cerealfagdagen arrangeres av Nofima og BKLF (Baker og konditorbransjens landsforening).

Registrering, mingling og kaffe fra kl. 9.00. Det faglige programmet starter kl. 9.30.

Konferensier er Wenche Aale Hægermark, kommunikasjonsleder i Nofima

Program

TidspunktTittel og foredragsholder
9.30Velkommen ved forskningssjef Kristin Hollung
Megatrender, mattrender og muligheter for cerealbransjen ved Bente Torstensen, adm. direktør i Nofima
Trender fra Matmessen Anuga ved Camilla Røsjø, divisjonsdirektør i Nofima
Merking av sunne og bærekraftige produkter – hva skjer i Europa og Norge? ved Anna Maria Karlsen, Fagsjef NHO Mat & Drikke
Bakeskole med Nofimas Bakermester Fredrik Andresen
Pause
11.10Innovative havreprodukter – Utvikling av funksjonelle ingredienser fra havre og nye prosesseringsmetoder ved seniorforsker Simon Ballance.
Forskningen som skal halvere brødsvinnet – Prosjektet Breadrescuers ved seniorforsker Valérie Almli i Nofima
Bakeskole med Nofimas Bakermester Fredrik Andresen
Lunsj
12.55Ultraprosessert mat – hva vet vi og hva trenger vi mer kunnskap om? ved forskningssjef Kristin Hollung i Nofima
Hva kan bakeriene gjøre for å hjelpe forbrukere med fornuftige valg? ved Per-Ole Arneberg, Direktør for KHMS og bærekraft i Mesterbakeren
Bakeskole med Nofimas Bakermester Fredrik Andresen
Pause
14.05Kan vi sikre stabilt høye andeler av norsk hvete i mel? ved forsker Shiori Koga
Samarbeid som styrker både mølle og baker, Kvelde Mølle og Andrea Ingelsrud
15.00Slutt for dagen – oppsummering ved Gunnar Bakke, adm. direktør BKLF

Kontaktperson