Fagdag
Cerealfagdagen 2023 – muligheter for norsk korn

Nofima og BKLF inviterer til Cerealfagdagen 2023 hos Nofima. Dagen vil være en ypperlig arena for å samle ny kunnskap og mingle med andre i bransjen.
Dato
08. mar 2023
Tid
09:00 - 15:00
Sted
Nofima, Osloveien 1, Ås
Pris
kr 1.190,- per deltaker, inkludert lunsj m.m.
Dagens starter med et overblikk over verdenssituasjonen, og hvordan dette påvirker matnæringene. Deretter blir perspektivet mer nasjonalt. Vi får høre om hvilke rolle norsk korn kan spille i et matsikkerhetsperspektiv, og hvordan kornbøndenes rammevilkår påvirker dette.
Havre er populært, og brukes i stadig flere produktkategorier. Det blir både praktiske tips til bruk og foredrag om satsinger, smak og muligheter og utfordringer. For å inspirere til gode samarbeid møter vi bonde Heidi Hemstad på Ousdal Gård og Morten Hals, eieren av Baker Hansen, som forteller om verdiene ved samarbeidet på spelt.
Dagens ordstyrer er kommunikasjonsleder Wenche Aale Hægermark, Nofima
Program
Kaffe og registrering fra kl. 9.00
9.30 Velkommen ved forskningssjef Kristin Hollung, Nofima
Utviklingen i verden og i Norge
Det store bildet og de viktigste trendene for matnæringene ved adm. direktør Øyvind Fylling-Jenssen, Nofima
Norsk korn i et matsikkerhetsperspektiv ved daglig leder Amund Dønnum, Partnerskapet for norsk matkorn og planteprotein
Første bakeskole – Baking med norske råvarer ved Nofimas bakermester Fredrik Andresen
10.30 – 10.50 Minglepause med kaffe og bakst med norske råvarer
Rammevilkår for dyrking av korn ved leder av kornutvalget Anders Klaseie, Norges Bondelaget
Havre til mat
Smaken av havredrikk og andre plantedrikker ved sensoriker Solveig Nersten, Nofima
Bakeskole – Havrebaketips ved Nofimas bakermester Fredrik Andresen
11.45 – 12.45 Lunsj
Tine satser på norsk havre – Om Gryr ved Henriette Soldal og Madelaine Haugli, Tine
Muligheter og utfordringer ved bruk av havre i plantebaserte produkter ved forsker Anne Rieder i Nofima
Bakeskole – Hvordan gjøre det mer stabilt å bake med urkorn ved Nofimas bakermester Fredrik Andresen
13.35 – 14.00 Minglepause med kaffe og småsøtt
Muligheter for norsk korn
Jæder satser på kjøttalternativer med norsk korn ved markeds- og bærekraftsjef Rakel Wester, Jæder Ådne Espeland
Bonden & Bakeren – samarbeid som spelt skaper positive synergier ved bonde Heidi Hemstad på Ousdal Gård og Morten Hals, eier av Baker Hansen
Oppsummering ved direktør Gunnar Bakke i BKLF (Baker- og konditorbransjens landsforening)
Slutt ca. 15.00