Gå til hovedinnhold

Nofima og BKLF inviterer til årets digitale Cerealfagdag. Vi håper vi kan arrangere en fysisk heldagsfagdag til høsten.

Tidspunkt(er)

08. mar 2022
08. mar 2022

Tid

09:00 - 11:00

Sted

Digitalt

Pris

Gratis deltakelse

Sist oppdatert

Økt plantebasert etterspørsel er også utgangspunktet for Matkorninitiativet. Målet er å øke produksjonen og forbruket av norsk matkorn og proteinvekster. For å lykkes vil aktørene styrke forsknings- og innovasjonsarbeidet. Du får høre hvilke muligheter de ulike aktørene ser for seg.

Å utvikle bakevarer med sunne og attraktive, men i bransjesammenheng utradisjonelle, ingredienser som for eksempel grønnsaker eller alger krever ny kunnskap. Forskere og fagfolk viser hva som må til for å skape gode produkter.

Program

8.50 – 9.00: Pålogging

9.00 Velkommen ved forskningssjef Kristin Hollung i Nofima

Mikroalger i brød – om utfordringer og muligheter ved forsker Anne Rieder i Nofima

Mer korn til mat ved Anne Kjersti Uhlen, professor NMBU og forsker i Nofima

Om Matkorninitiativet

Per Christan Rålm, fagsjef i Fellesskjøpet presenterer initiativet

Gunnar Bakke, daglig leder i BKLF viser mulighetene for bakerbransjen

Eksempler på vellykkede innovasjoner
Ulike og utradisjonelle melfraksjoner gjør det mulig å utvikle nye produkter. Hør erfaringene fra Sverige ved Christian Malmberg, Food R&D Prosjektleder i Lantmännen

Nye innovative produkter og løsninger ved medgründer Ingunn Brunstad Anstensrud i Sorte Havre

Oppsummering

Dagens avsluttes senest kl. 10.00

Kontaktpersoner