Gå til hovedinnhold

Den økte etterspørselen etter plantebaserte matvarer åpner nye muligheter for cerealbransjen. På Cerealfagdagen får du høre mer om disse mulighetene og møte gründere som satser.

Tidspunkt(er)

08. mar 2022

Sted

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

Pris

kr. 1090,- inkl lunsj

Sist oppdatert

Nofima og BKLF inviterer til årets fysiske Cerealfagdag. Arrangementet er utsatt til 8. mars 2022.

Økt plantebasert etterspørsel er også utgangspunktet for Matkorninitiativet. Målet er å øke produksjonen og forbruket av norsk matkorn og proteinvekster. For å lykkes vil aktørene styrke forsknings- og innovasjonsarbeidet. Du får høre hvilke muligheter de ulike aktørene ser for seg.

Å utvikle bakevarer med sunne og attraktive, men i bransjesammenheng utradisjonelle, ingredienser som for eksempel grønnsaker eller alger krever ny kunnskap. Forskere og fagfolk viser hva som må til for å skape gode produkter.

Program

8.30 Kaffe, frokost og mingling

9.30 Velkommen ved forskningssjef Kristin Hollung i Nofima

Mikroalger i brød – om utfordringer og muligheter ved forsker Anne Rieder i Nofima

Mer korn til mat ved Anne Kjersti Uhlen, professor NMBU og forsker i Nofima

Flowfood har suksess med plantebaserte produkter basert på nordisk råvarer ved daglig leder Richard Nystad

Bakeskole – hvordan bruke grønnsaker i bakevarer ved Nofimabaker Fredrik Andresen.

10.40. Pause, kaffe, mingling

Kl. 11.10 Om forbrukere og bærekraftstanker ved Nofima-forsker

Norsk matproduksjon og bærekraft ved forsker Klaus Mittenzwei i Ruralis

Lunsj

Kl. 13.00 Om Matkorninitiativet

Aktører fra ulike deler av verdikjeden forteller om hvilke muligheter de mener at initiativet gir.

  • Per Christan Rålm, fagsjef i Fellesskjøpet presenterer initiativet
  • Anders Klaseie, Korn- og sauebonde og leder av kornutvalget i Bondelaget forteller om mulighetene for bøndene
  • Gunnar Bakke, daglig leder i BKLF viser mulighetene for bakerbransjen
  • Aina Lien, fagsjef sunnhet og ernæringer skisserer mulighetene for dagligvarebransjen og forbrukerne.

14.00 Pause, kaffe og mingling

14.30 Sunne og bærekraftig innovasjoner

Bakeskole – hvordan øke norskandelen i bakervarer ved Nofimabaker Fredrik Andresen

Ulike og utradisjonelle melfraksjoner gjør det mulig å utvikle nye produkter. Hør erfaringene fra Sverige ved Christian Malmberg, Food R&D Prosjektleder i Lantmännen

Nye innovative produkter og løsninger ved medgründer Ingunn Brunstad Anstensrud i Sorte Havre

Oppsummering

Dagens avsluttes senest kl. 15.30

Kontaktpersoner