Gå til hovedinnhold

Dagen byr på en oversikt over utviklingen på emballasjefronten, hva som gjøres for å redusere plastbruken og hvor langt man er kommet.

Tidspunkt(er)

10. feb 2022
10. feb 2022

Tid

09:00 - 15:00

Sted

Nofima, Osloveien 1 Ås

Pris

kr. 600,- lunsj, frukt og kaffe er inkludert hvis du deltar fysisk

Sist oppdatert

Read in English

På programmet finner du også

  • Innblikk i hvordan forbrukerne tenker
  • Hvordan bærekraft kan måles
  • Hvilke muligheter ny teknologi kan by på
  • Hvordan det står til med gjenvinningen

Dagens arrangeres av innovasjonsprosjektet ReducePack, og interessante forskningsresultater presenteres.

Foreløpig program

kl. 9.00 – 15.00

Kaffe fra 8.30

Ordstyrer: Wenche Aale Hægermark

Kl. 9.00 Velkommen ved emballasjeutvikler Thomas Eie fra prosjekteier Bama

Blir det snart mindre plast i emballasjen? Om utviklingen innen emballering ved seniorforsker Marit Kvalvåg Pettersen i Nofima

Hvordan tenker vi om bærekraft og hvordan kan vi måle?

Emballasje for bærekraftig utvikling – hvordan måles det? ved forsker Simon Saxegård i Norsus

Hvordan oppfatter forbrukerne ulike emballasjematerialer? ved seniorforsker Valérie Almli i Nofima

Dagens situasjon og trender på materialfronten ved leder Atle Flom i Døvigen

Pause

Kl. 11.00

Om hvordan vi best mulig bevarer poteter og spekeskinke med bruk av minst mulig plast.

Historiske fakta og resultater fra ReducePack-prosjektet

Lunsj

Kl. 13.10

Gjenvinning og nye teknologier

Gjenvinning – nåtid og fremtid ved fagsjef Sina Maria Lystvet i Grønt punkt

Hvilke muligheter finnes på teknologisiden:

  • Mekanisk gjenvinning av polystyren ved Steinar Harjo/Mette Olsen i BEWI
  • Merketeknologi for å gjenkjenne materialer og legge til rette for sortering, ved Nicolas Lorenz, Chief Commercial Officer at PACCOR Packaging GmbH
  • Sorteringssystemer og økonomien i gjenvinning ved Geir Sæter i Tomra,

Oppsummering og avsluttende kommentarer

Slutt kl. 15.00