Mange mener at barn spiser for lite sjømat fordi de ikke liker den. Men hva skjer om man lærer barn å tilberede sjømat allerede i barnehagen?
19. november 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/11/liker-barn-fisk-om-de-deltar-i-matlagingen/
Viser 51–60 av 233
19. november 2018
Mange mener at barn spiser for lite sjømat fordi de ikke liker den. Men hva skjer om man lærer barn å tilberede sjømat allerede i barnehagen?
6. november 2018
Er det salgsfremmende å skrive på pakningen at produktet er miljøvennlig? Prosjektet Blueshell tester hvordan produkter av restråstoff som skall og skjell enklest får innpass på markedet.
4. november 2018
I Norge regnes en av tre husholdninger til premiumsegment. Disse er villig til å betale minst 10 % mer for superfersk torsk. Det vil si torsk som selges mindre enn to døgn etter slakting.
29. oktober 2018
Forskningsresultatene fra Nofima er krystallklare; Levendelagret torsk som skal brukes til saltfisk, må ikke saltes før rigor-fasen er over.
22. oktober 2018
Forskerne i Nofima har estimert at økte salgspriser til en viss grad veier opp for økte kostnader med levendefangst av torsk. For fartøyøkonomien er kvotebonus viktig.
12. oktober 2018
Fremgang i avlsarbeidet kan gi grunnlag for lønnsomt torskeoppdrett. Det kommer fram i en ny rapport som Nofima nettopp har oversendt Nærings- og fiskeridepartementet (NFD).
4. oktober 2018
Et dataverktøy gir nå fiskere en visuell beskrivelse av hva som skjer med fiskeriene og økosystemet i havet, avhengig av hvilke arter de fisker på og i hvilken mengde. Forskere fra Tromsø har bidratt til å lage dette, gjennom det store EU-prosjektet MareFrame.
1. oktober 2018
Skrei fra torskehotell er et produkt av ypperlig kvalitet – når den behandles på riktig måte og helst ikke blir stående lenge uten fôring.
22. august 2018
I en ny rapport drøfter Nofima-forskere hvordan ulike former for ressursrentebeskatning i fiskerinæringen vil påvirke
konkurransesituasjonen til landbasert fiskeindustri.
20. august 2018
Nofima-seminaret har blitt en populær tradisjon på åpningsdagen til den store fiskerimessen Nor-Fishing i Trondheim. I år skal det handle om bærekraftig utvikling i fiskeriene, og vi spør: «Verdens beste» – er det godt nok?
Viser 51–60 av 233