Nofima får 5 millioner kroner fra EU til å forske på sameksistens langs kysten i Arktis.
8. september 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/09/kampen-om-arealene-i-arktis/
Viser 11–20 av 233
8. september 2020
Nofima får 5 millioner kroner fra EU til å forske på sameksistens langs kysten i Arktis.
13. august 2020
Forskningstorget er en del av hovedprogrammet til Nor-Fishing 2020 Digital. Følg miniseminarene gratis.
28. juli 2020
Travle dager? Du måtte ty til suppeposen til middag for å komme ut av tidsklemma? Det er det faktisk ingen grunn til å ha dårlig samvittighet for.
17. juni 2020
Den kraftige kronesvekkelsen som kom i mars, etter at omfattende smitteverntiltak mot korona ble innført verden over, gav god drahjelp til norske sjømateksportører.
12. juni 2020
Nofima blir vertsinstitutt for et nytt senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI). SFI Digital Food Quality vil ta for seg digitalisering innen matproduksjon.
26. mai 2020
Kun fire trålkonsesjoner er igjen i den norske seitrålerflåten. Nå vil myndighetene slå sammen gruppene sei- og torsketrål for å forenkle kvotesystemet.
18. mai 2020
Eksportverdien for sjømat var på 107 milliarder kroner i 2019, opp 8,2 milliarder fra året før. Av denne økningen bidro en svakere krone med 4,7 milliarder kroner, viser en ny analyse fra matforskningsinstituttet Nofima.
16. april 2020
Saltfisk- og tørrfisk næringen er økonomisk og sysselsettingsmessig viktig for hele Norge. Ringvirkningene er store. Og for noen kommuner er fisken selve livsgrunnlaget. Røst i Nordland og Nordkapp i Finnmark er to eksempler på slike.
3. mars 2020
Å ovnsbake fisk perfekt, kan være den rene vitenskap. Bokstavelig talt, faktisk. Da Marthe Jordbrekk Blikra disputerte for sin doktorgrad i matvitenskap 2. mars, var det med nettopp optimal varmebehandling av torsk som tema.
24. februar 2020
I et nyoppstartet prosjekt skal forskere finne ut hvordan villfisk kan fanges mest mulig skånsomt, for både å sikre fiskens velferd, god kvalitet og økonomisk gevinst.
Viser 11–20 av 233