Arkiv for «Sjømat»

Viser 1–10 av 174

Mindre potetsvinn og bedre mat med nye teknologier

Potet kan som kjent brukes til alt – men kan alt på poteten brukes? Potetskrell, stilker og annet avfall kan komme bedre til nytte ved hjelp av teknologier som både reduserer matsvinn, sparer miljøet og gir sunnere og mer smakfull mat.

Kokken og forskeren

Ernæring er mer enn å spise, og et måltid er mer enn ernæring – denne faglige erkjennelsen har funnet sitt radarpar på et lab-kjøkken hos Nofima. Her forskes og kokkeleres fram morgendagens måltid og produkt som bedre dekker individuelle ernæringsbehov.

Kvalitet som laksestrategi

Kan verdien på laks økes på andre måter enn å produsere mer eller å kutte kostnader? Ja, tror forskerne som nå er i gang med å undersøke hvordan ulike former for kvalitet kan øke verdi på lakseproduktene.

Viser 1–10 av 174