Arkiv for «Sjømat»

Viser 1–10 av 246

Lærer matforedling digitalt

Nofimas bakeri, kjøtthall og vegetabilhall er normalt flittig brukt til praktisk opplæring. I pandemien har det vært nødvendig å utvikle digitale kurs. Vi har gjort oss noen erfaringer.

Persontilpasset mat til eldre

Fra 65-70 års alderen skjer det fysiologiske endringer hos eldre som gjør at måltidsdøgnet endrer seg. Fordøyelsen av maten er langsommere og dårligere enn tidligere, appetitten reduseres og mange får problemer med tygge og svelgefunksjonen. Det fører til dårlig opptak av næringsstoffer – og økt behov for tilpasset mat.

Fjerner smak fra fiskeavskjær

Stipendiat Silje Steinsholm i Nofima har brukt magnetisk tunge til å avdekke smaker som kan gjøre fiskeavskjær egnet for vårt matbord. Mandag disputerer hun med nyttige funn for industrien som ønsker å skape mat av fiskeavskjær.

Viser 1–10 av 246