Arkiv for «Nyheter»

Viser 51–60 av 1150

Internasjonal pris til kjøttforsker i Nofima

Prisen ble overrakt på Reciprocal Meat Conference i Kansas City 25. juni i år, en årlig kongress, og denne gang med 850 deltakere. På kongressen holdt han et foredrag om «Utfordringer i pakking av kjøtt med fokus på farge, holdbarhet og matsvinn». Denne prisen blir gitt til forskere som fremmer internasjonal samarbeid og bygger ny […]

80 EU-millioner til Nofima

Nofima er utpekt av EU som ansvarlig for et prosjekt som skal gjøre Europa flinkere til å drive klimavennlig og bærekraftig oppdrett. Med 15 millioner i inntekt for dette prosjektet, har forskningsinstituttet sikret seg EU-midler for 80 millioner kroner de tre siste årene.

– Helhetlig tenking er gull verd

Med doktorgrad i det kanskje litt smale fagfeltet enzymatisk hydrolyse av raudåte, trodde Birthe Vang at det kunne blir skikkelig vrient å skaffe seg jobb. Så ble Peptek etablert.

Vil tenne flere fyrtårn

Erfaringene med fyrtårn er allerede så gode at Nofimas direktør Øyvind Fylling-Jensen gjerne vil tenne flere.

Satser målrettet på å bli ledende

Nofima satser over åtte millioner kroner året av interne midler for å utvikle og perfeksjonere seg på utvalgte forskningsfelt. Målene med satsingen er både ubeskjedne og ambisiøse: Innen spektroskopiteknologi og peptidteknologi skal matforskningsinstituttet være næringsnyttig, relevant, nyskapende – og i internasjonal forskningsfront.

Eplemosten fra Dyre er viden kjent

Har du noen gang kjørt fra Moss mot Fuglevik, har du ganske sikkert nytt utsikten mot Oslofjorden i det du passerer Feste. Et av de vakre synene langs veistrekningen er Dyre gård. På den velholdte gården strekker epletrærne seg fra Dyreveien og nesten ned til Oslofjorden.

Alder og aldring

Flertallet av de som i dag har passert 67 år føler seg ikke som eldre, og de vil helst ikke bli satt i kategorien eldre. De har vært ute i arbeidslivet og vil gjerne fortsette med samme livsførsel som tidligere.

Viser 51–60 av 1150