Arkiv for «Nyheter»

Viser 1091–1100 av 1150

Sykkelklubb med eget brød

På forsommeren lanseres et nytt økologisk brød i Stjørdal. Brødet er utviklet i samarbeid med Matforsk – Nofima Mat.

Morgendagens fiskefôr

Forskere i Nofima har laget et laksefôr med en ingrediens som styrker immunforsvaret, slik at overlevelsesgraden etter utbrudd av virussykdommen IPN øker drastisk.

Russerne kommer tilbake

Da russiske trålere la om fra fersk til frosset fisk på slutten av nittitallet, gikk mange norske bedrifter konkurs. Men nå er russerne tilbake. Nå øker nemlig leveransene av russisk fisk til Norge igjen.

50 land benytter PanelCheck

Sensoriske panel trenger stadig å utvikle seg; bli mer samkjørte og bedre. Nå har over 500 brukere fra 50 land registrert seg og lastet ned PanelCheck; et verktøy for sensorisk prestasjonstesting.

Statsråden åpnet ballet

Nyhetssak
Selv om Nofima har vært i sving i noen måneder var det kruttlukt fra startpistolen som lå i lufta i Tromsø onsdag. Statsråd Helga Pedersen erklærte Nofima for «åpnet» og ga til kjenne tydelige ambisjoner for konsernet.

All foredling ut av landet?

Norge importerer stadig mer av sjømaten vi spiser. Stadig færre hender arbeider med å foredle fisken i Norge, viser nye tall fra Nofima.

Norsk måleteknikk på spansk slakteri

Et norsk system som i dag måler vann i klippfisk og fett og farge i laksefileter, er videreutviklet til å måle fett og vann i avskjær av svin. Teknologien er nylig testet ut på kasser fylt med svinekjøtt i Spania.

Konferanse om gentenologi på Ås

Nofima er med på å arrangere konferansen «Genteknologi: store muligheter – vanskelige valg» 27. mai på Campus Ås. Det er Universitetet for miljø- og biovitenskap som står i spissen for konferansen, som foruten Nofima arrangeres i samarbeid med Bioforsk og Norsk institutt for skog og landskap.

Lager Norges farligste pølser

Her produseres spekepølser med nok sykdomsfremkallende bakterier til å ta livet av tusenvis av mennesker – med hele den norske kjøttindustriens velsignelse.

Laks henter treningstips fra fotball

Hva har små laks og det spanske fotballaget Barcelona til felles? Alle bruker intensiv trening for å komme i bedre form. Treningslederen er en forsker fra Nofima, og trening er sunt også for fisk.

Viser 1091–1100 av 1150