Arkiv for «Nyheter»

Viser 1091–1100 av 1128

Ny kunnskap om salting av kjøt og fisk

Norsk og internasjonal næringsmiddelindustri blir stadig meir oppteken av korleis salt påverkar matvarer og kva salt betyr for folkehelsa. Særleg må ein kjenna salteprosessane godt ved overgang til lågare saltinnhald i produkta.

Vi er mer eksotiske enn vi tror!

Det nordiske kjøkken er trendy blant superkokkene. Vi har ferske råvarer, ekte kvalitet og en enkel presentasjon av maten der råvarene kommer tydelig fram.

Gode råd for håndtering av restemat

Nå når påsken er over har sikkert mange brukt tiden til å lage lekker mat med høy kvalitet. Sånt blir det rester av, rester som det er godt å ta vare på for å bruke til siden. På denne måten sparer vi både arbeid og miljø.

Kysten i eget hus?

Reiseliv, mat og forskning under samme tak? Ja, det kan bli realiteten om «Kystens hus» blir bygd. Nofima har vært en stor bidragsyter til prosjektet som i dag ble presentert for Tromsø kommune.

Bytt salt

Bytt ut tradisjonelt salt med et sunnere salt i produksjonen av fisk. Forslaget kom i Rune Larsens doktorgradsavhandling.

Til Chile for å forske

Nofima bygger opp forskningsaktivitet i Chile gjennom datterselskapet AVS Chile. Seniorforsker Bjarne Hatlen har valgt å flytte til Puerto Varas for å være med å utvikle aktiviteten.

Tips til bedre kjøkkenhygiene

Nyhetssak
Noen matvarer har naturlig mye bakterier på seg når de kommer inn på kjøkkenet, noen matvarer skal ha bakterier og andre blir dårlige når de kommer i kontakt med de som har bakterier. Her er det greit å ha tunga rett i munnen.

Baker Brun – rykende fersk nettverker

Baker Brun konkurrerer i fastfood-markedet. Rask betjening er avgjørende, og sitteplasser mindre viktig. Bedriften var klar for modernisering, og Axel Brun trengte noen å sparre med. Han meldte seg på nettverk med andre bakere.

Viser 1091–1100 av 1128