Å se saken fra en annen side kan gi oss nye og bedre svar. I et samarbeid innen MS-forskning har det å kombinere kunnskap og tankesett fra flere fagfelt resultert i ny og banebrytende kunnskap.
25. februar 2021
https://nofima.no/nyhet/2021/02/ms-ny-forskning-baner-vei-for-en-ny-kurs/
Viser 1–10 av 247
25. februar 2021
Å se saken fra en annen side kan gi oss nye og bedre svar. I et samarbeid innen MS-forskning har det å kombinere kunnskap og tankesett fra flere fagfelt resultert i ny og banebrytende kunnskap.
18. februar 2021
Med en ny «superkomponent» i kombinasjon med høytrykksbehandling, mener forskerne å nærme seg en resept som kan ta knekken på den fryktede listeriabakterien i mat.
1. februar 2021
En ny raffineringsprosess utviklet av forskningsinstituttet Nofima, gjør at produsenter av makrellfilet nå kan fremstille en høykvalitetsolje fra restråstoffet. Slik kan verdiskaping og bærekraft gå hånd i hånd.
11. januar 2021
Nofimaforsker Jawad Sarfraz er tildelt betydelige midler til et forskningsprosjekt hvor han skal finne nye løsninger for å enklere resirkulere mer av plasten som brukes i matemballasje, samt å redusere matsvinnet.
4. januar 2021
– Innmat og blod fra slaktedyr kan utnyttes i større grad enn det gjøres i dag. Det vil gi en mer bærekraftig produksjon og kan gi bedre helse hos forbruker, mener forsker i Nofima, Rune Rødbotten.
28. desember 2020
Selv om mange ønsker å spise mer plantebasert er det en del forbrukersegmenter som ikke er opptatt av det. Nofima-forskere undersøker nærmere hvordan man kan få flest mulig interessert øke innslag av planter i kostholdet.
22. desember 2020
40 prosent av alle matforgiftninger skjer hjemme. Nofima-forskere leder arbeidet med å finne de beste løsningene for å redusere dette tallet
17. desember 2020
En nyutviklet kvalitetstest fra Nofima bruker renommerte restaurantkokker for å vurdere kvaliteten på råvarer og produkter.
16. desember 2020
God mat hører julen til. Det medfører gjerne godt fylte kjøleskap – dermed dårligere oversikt slik at maten ofte blir liggende lenger før den blir spist. Da er det ekstra viktig at kjøleskapet holder en lav temperatur så maten ikke blir ødelagt eller farlig.
10. desember 2020
Å bruke grønnsaker i så vel lussekatter som andre bakverk har flere positive effekter. Derfor er det heller ikke noe nytt. Gulrot og potet er brukt i bakverk i mange år, og i mer enn potetlomper og gulrotkake.
Viser 1–10 av 247