Arkiv for «Mat»

Viser 1–10 av 166

Internasjonal pris til kjøttforsker i Nofima

Prisen ble overrakt på Reciprocal Meat Conference i Kansas City 25. juni i år, en årlig kongress, og denne gang med 850 deltakere. På kongressen holdt han et foredrag om «Utfordringer i pakking av kjøtt med fokus på farge, holdbarhet og matsvinn». Denne prisen blir gitt til forskere som fremmer internasjonal samarbeid og bygger ny […]

Eplemosten fra Dyre er viden kjent

Har du noen gang kjørt fra Moss mot Fuglevik, har du ganske sikkert nytt utsikten mot Oslofjorden i det du passerer Feste. Et av de vakre synene langs veistrekningen er Dyre gård. På den velholdte gården strekker epletrærne seg fra Dyreveien og nesten ned til Oslofjorden.

Alder og aldring

Flertallet av de som i dag har passert 67 år føler seg ikke som eldre, og de vil helst ikke bli satt i kategorien eldre. De har vært ute i arbeidslivet og vil gjerne fortsette med samme livsførsel som tidligere.

Kunnskap i alle ledd fra råvare frem til forbruker

– Det er veldig interessant å se hvordan dere kobler forskningsresultater til praktisk nytte for matnæringen, og at dere har kunnskap om alle leddene fra råvare og frem til forbruker, sier statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal i Landbruks- og matdepartementet.

Viser 1–10 av 166