Arkiv for «Mat»

Viser 1–10 av 189

Fjerner vond smak med melkesyrebakterier

Utfordringen med ubehagelig lukt og vond smak på proteinpulver av fisk og myse kan være i ferd med å finne sin løsning. Fermentering med melkesyrebakterier gir lovende resultater.

Produktutvikler bake-Norge

De holder hver sin loff, men det er andre boller når diplombakerne produktutvikler bake-Norge. En rekke nye og forbedrede produkter er kommet i handelen etter at utdanningen startet for mer enn seks år siden.

Fra 3 til 33 tomatsorter

Går vi 25 år tilbake tid, fantes bare et fåtall sorter på markedet. En tomat var en tomat, et nærmest generisk produkt der det bare finnes en eller et fåtall varianter.

Ny kunnskap om trygg matproduksjon

-Generelt er mattryggheten i Norge god, men fremdeles er det mange utbrudd av matbårne sykdommer og behov for kunnskap som gir tryggere mat, sier seniorforsker Askild Holck ved Nofima.

Viser 1–10 av 189