Arkiv for «Mat»

Viser 1–10 av 217

Mat med kvalitet i karantenetid

Å være hjemme for en lengre periode kan være vanskelig, og det å opprettholde sunne matvaner kan være ekstra krevende fordi det gjerne oppstår en mer avslappet «weekend-atmosfære». De elleve stipendiatene i EU-prosjektet Edulia, som ledes av Nofima, har derfor samarbeidet om tips for å Mat med kvalitet i karantenetid.

Matlyst med unge entreprenører

Entreprenørskap- og Innovasjonsstudenter utvikler konsepter som kan bidra til å løse matlystutfordringer og måltidsbehov hos den eldre garde.

Gode nettverk er en forutsetning for vellykket lokalmatsatsing

Omsetningen av lokalmat vokser, men antallet produsenter ser ut til å holde seg relativt stabil, med rundt 1500 lokalmatprodusenter. Det tyder på en profesjonalisering i miljøet. Utfordringene med å øke antallet produsenter ser ikke ut til å være at det mangler nye som ønsker å prøve seg, men at relativt mange av disse ikke profesjonaliserer satsingen.

Oversikt over mattrygghetskompetansen i Norge

To nye rapporter presenterer den samlede norske forskningen på mattrygghet fra 2012 til 2019. Rapportene omfatter i tillegg til utført forskning også identifisering av utfordringer og kunnskapsbehov. Det er Norges forskningsråd som har ønsket denne oversikten. De to rapportene fordeler seg på mattrygghet i primærproduksjon og mattrygghet i matindustrien. Tre øvrige rapporter omhandler områdene plantehelse, […]

Hva slags kjøtt spiser vi i 2040?

Vi blir stadig flere folk her på jorda. Et sentralt spørsmål er: Hvordan produsere bærekraftig mat til alle disse menneskene. Er dyrket kjøtt en del av løsningen?

Viser 1–10 av 217