Margrethe Hersleth
Dr.scient.
Seniorforsker
Jeg arbeider som seniorforsker innen sensorikk og forbrukerinnsikt i avdeling Sensorikk, Forbruker og Innovasjon I Nofima.
Mitt fagområde er sensorisk forskning, forbrukerinnsikt og forbrukerholdninger knyttet til spiseopplevelse og matvaner. Jeg er spesielt interessert i forbrukeres holdninger til norsk mat og lokalmat.
Jeg er utdannet næringsmiddelkandidat fra NMBU og tok deretter en doktorgrad innen sensorikk og forbrukerinnsikt ved samme universitet i 2005.
Jeg har nasjonal og internasjonal forsknings- og ledererfaring gjennom deltakelse i både små og store forskningsprosjekter.
Jeg har også gjennomført forskningsopphold i USA, Italia og Danmark og har ledet og deltatt i internasjonale organisasjoner tilknyttet sensorikk- og forbrukerforskning (ESN og E3S)

Sensorikk, forbruker og innovasjon
Epostadresser til ansatte følger malen fornavn.etternavn@nofima.no
Mellomnavn kan skrives både med bindestrek og punktum.
Kontakt sentralbord tel:+47 776 29000 eller post@nofima.no om du har spørsmål.
Mine publikasjoner
Margrethe Hersleth har 68 publikasjoner ved Nofima: