Gå til hovedinnhold

Jeg er senior forsker i Nofima, her har jeg jobbet siden 2008. Mitt forskningsområde er mat og helse med fokus på fett og fettløselige komponenter i oljer, korn, grønnsaker, kjøtt og fisk. Spesielle interesser inkluderer fordøyelse av mat, spesielt emulsjoner, og hvordan prosessering kan bidra til å øke biotilgjengeligheten av fettløselige næringsstoffer. Vi studerer hvordan struktur og komponenter i maten påvirker fettfordøyelsen og hvordan dette kan benyttes for å utvikle produkter som gir økt metthet. Vi har også fokus på helseskadelig peroksidering under fordøyelsen, og jobber for å forstå mulige sammenhenger mellom fordøyelse av rødt kjøtt og risiko for tarmkreft. Jeg er utdannet sivilingeniør ved linje for
teknisk fysikk, Norges Tekniske Høgskole (1980) med doktorgrad innen cellebiologi og kreftutvikling fra Universitetet i Oslo (1996). Tidligere yrkeserfaring som laboratoriefysiker ved Avdeling for Patologi, Rikshospitalet (1980-1992), og forsker og forskningssjef i Mills DA (1994-2008).