Vi i Nofima vil gjerne dele vår kunnskap. Vi holder foredrag, kurs, workshops og seminarer for bedrifter og organisasjoner.
Nofima har fokus på kvalitet i all matproduksjon, og holder foredrag, kurs og seminarer for bedrifter og organisasjoner. Her blir kjøttprodusenter kurset av vår pølsemaker Tom Chr. Johannessen. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima

Aktiviteter

Vi i Nofima vil gjerne dele vår kunnskap. Hvert år arrangerer vi en rekke fagdager, kurs og seminarer hvor matprodusenter og andre får lære av våre eksperter. Ønsker du kurs på ditt fagfelt? Ta kontakt med oss.

 

«Verdens beste» – er det godt nok?

Seminar

21. august 2018

Konferanseteltet ved Festplassen, Trondheim Spektrum

Gratis

Grunnmodul: Lokalt bakeri og kornforedling

Kurs

4. september 2018 – 14. november 2018

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

Kr 7000,- pr. person – hvis to personer fra samme bedrift blir prisen kr 12000,-. Inkl. lunsj og kursmateriell alle dagene.

Økt utbytte av småfe og geit – Kurs i nedskjæring og produksjon av pølser og spekemat

Kurs

4. september 2018 – 5. september 2018

Heidrun AS, Fåset, 2500 Tynset

Kr 2500,- pr. deltager inkl. lunsj og kursmateriell

Økologiske kjøttvarer – Nedskjæring og pølsekurs med fokus på gris

Kurs

11. september 2018 – 12. september 2018

Nofima, Osloveien 1, Ås

Kr 1.500,-

Kjøttfagdagen – Kjøttindustrien inn i fremtiden

Fagdag

19. september 2018

Nofima, Osloveien 1, 1430 ÅS

Smak forskningen #1

Forskningsdagene

19. september 2018

Vitenparken, Ås

Kr 210,-

Fagdag: Spektroskopi og prosesstyring i matindustrien

Fagdag

20. september 2018

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

kr 500,-

Mattrygghet og HACCP

Kurs

26. september 2018

Fylkeshuset, Tordenskjoldsgt 65, 4605 Kristiansand

950,- inkl. lunsj og kursmateriell

Smak forskningen #2

Forskningsdagene

28. september 2018

Vitenparken, Ås

Kr 210,-

Kurs i pakking av kjøt

Kurs

15. oktober 2018 – 16. oktober 2018

Nofima, Osloveien 1, 1430 ÅS

2800 kr, inkl. kursmateriell og lunsj begge dagane

Økologisk bakverk – Surdeigskurs

Kurs

16. oktober 2018 – 17. oktober 2018

Nofima, Osloveien 1, 1430 ÅS

Pris pr person: kr 1.500,- (inkl. kursmateriell, kaffe/te og lunsj)

Fremtidens smoltproduksjon – femte konferanse om resirkulering av vann i akvakultur

Seminar

23. oktober 2018 – 24. oktober 2018

Sunndalsøra

Hygienekurs for offshore-ansatte

Kurs

24. oktober 2018 – 25. oktober 2018

Måltidets Hus, Stavanger

7200,- per person. Prisen inkluderer kursmateriell og lunsj alle dagene.

Mattrygghet og HACCP

Kurs

8. november 2018

Fylkesmannen i Østfold, Vogtsgate 17, 1532 Moss

950,- inkl. lunsj og kursmateriell

NTPs temadag – Tarmens betydning for helse

Seminar

14. november 2018

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

NTP medlemmer kr 500,- per person, NHO Mat og Drikke medlemmer kr 1500,- per person, Andre: kr 1900,- pr person

Mattrygghetsdagen

Fagdag

21. november 2018

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

The SSC16 conference – Chemometrics in action

Seminar

17. juni 2019 – 20. juni 2019

Holmen Fjordhotell appr. 25 km from Oslo Central Station

 

Program og nettverk for bedrifter

Nofima har operativt ansvar for flere ulike offentlige programmer. Målene med dem er å bidra til verdiskapning i matindustrien ved bruk av forskjellige virkemidler og finansieringsordninger.

Kompetansenettverk lokalmat

Små matbedrifter med inntil 10 ansatte kan få tilbud om hjelp for å lykkes med videreutvikling og verdiskaping.

Les mer »

 

Norsk Smaksskule

Et opplæringsprogram initiert av Arne Brimi, for matlærere i barnehage og skole.

Les mer »

 

Økologiprogrammet

15 % av all matproduksjon og forbruk skal være økologisk innen 2020.

Dette kan du få hjelp til som økologisk matprodusent »