Vi i Nofima vil gjerne dele vår kunnskap. Vi holder foredrag, kurs, workshops og seminarer for bedrifter og organisasjoner.
Nofima har fokus på kvalitet i all matproduksjon, og holder foredrag, kurs og seminarer for bedrifter og organisasjoner. Her blir kjøttprodusenter kurset av vår pølsemaker Tom Chr. Johannessen. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima

Aktiviteter

Vi i Nofima vil gjerne dele vår kunnskap. Hvert år arrangerer vi en rekke fagdager, kurs og seminarer hvor matprodusenter og andre får lære av våre eksperter. Ønsker du kurs på ditt fagfelt? Ta kontakt med oss.

 

Grunnmodul lokal kjøttforedling

Nettverk

10. februar 2020 – 11. juni 2020

Nofima, Ås for de to første samlingene, for samling 3 er ikke sted avgjort

Kr 7000,- pr. person – hvis 2 personer fra samme bedrift blir prisen kr 12000,-. Inkl. lunsj og kursmateriell alle dagene.

Videregående kurs i spekematproduksjon

Kurs

2. mars 2020 – 10. september 2020

Nofima. Osloveien 1, Ås

4500,- pr. deltagerbedrift inkl. lunsj og kursmateriell alle dagene.

Mattrygghet og HACCP

Kurs

3. mars 2020

Lillestrøm

1100,- inkl. lunsj og kursmateriell

Grunnmodul – videreforedling av frukt og bær

Nettverk

11. mars 2020 – 28. oktober 2020

Nofima. Osloveien 1, Ås - sted for tredje samling kommer

Kr 6000,- pr. person – hvis 2 personer fra samme bedrift blir prisen kr 10000,-. Inkl. lunsj og kursmateriell alle dagene.

Flatbrød – en verden full av muligheter

Kurs

17. mars 2020

Nofima. Osloveien 1, Ås

Kr 1200,- pr. person inkl. lunsj og kursmateriell

Cerealfagdagen 2020 – Sunt, innovativt og bærekraftig

Fagdag

26. mars 2020

Nofima AS, Osloveien 1, 1433 Ås

Sensometrics 2020 – Sense the Energy

Symposium

21. april 2020 – 24. april 2020

Stavanger

Diplomutdanning for bakere – basiskurs om korn, mel og baketeknologi, 5 studiepoeng

Kurs

21. april 2020 – 21. april 2021

Nofima, Osloveien 1, 1430 Ås

Kr. 26 300

Syltetøy og gelé med mindre sukker og bruk av alternative søtningsstoffer

Kurs

9. juni 2020

Nofima. Osloveien 1, Ås

Kr 1200 pr person, inkludert lunsj og kursmateriell.

Kurs i nedskjæring, økt utbytte av slakteskrotten

Kurs

2. november 2020 – 3. november 2020

Nofima. Osloveien 1, Ås

kurset koster kr 2800,- pr. deltager inkl. lunsj og kursmateriell

 

Program og nettverk for bedrifter

Nofima har operativt ansvar for flere ulike offentlige programmer. Målene med dem er å bidra til verdiskapning i matindustrien ved bruk av forskjellige virkemidler og finansieringsordninger.

Kompetansenettverk lokalmat

Små matbedrifter med inntil 10 ansatte kan få tilbud om hjelp for å lykkes med videreutvikling og verdiskaping.

Les mer »

 

Norsk Smaksskule

Et opplæringsprogram initiert av Arne Brimi, for matlærere i barnehage og skole.

Les mer »

 

Økologiprogrammet

Mer fokus på produktutvikling innen det økologiske segmentet er nødvendig for å kunne tilby forbrukerne et større og mer variert produktspekter. Nofima bidrar med sentral kompetanse.

Dette kan du få hjelp til som økologisk matprodusent »