Vi i Nofima vil gjerne dele vår kunnskap. Vi holder foredrag, kurs, workshops og seminarer for bedrifter og organisasjoner.
Nofima har fokus på kvalitet i all matproduksjon, og holder foredrag, kurs og seminarer for bedrifter og organisasjoner. Her blir kjøttprodusenter kurset av vår pølsemaker Tom Chr. Johannessen. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima

Aktiviteter

Vi i Nofima vil gjerne dele vår kunnskap. Hvert år arrangerer vi en rekke fagdager, kurs og seminarer hvor matprodusenter og andre får lære av våre eksperter. Ønsker du kurs på ditt fagfelt? Ta kontakt med oss.

 

Seminar under Aqua Nor: Hvor laksens biologi møter ny teknologi

Seminar

20. august 2019

Trondheim – i teltet ved hovedinngangen til oppdrettsmessen Aqua Nor

Gratis - ingen påmelding

Fermentering av frukt og grønt – tradisjon med nye muligheter

Fagdag

3. september 2019

Nofima, Måltidets Hus, Richard Johnsensgt. 4, Stavanger

950,- inkl. lunsj og kursmateriell

Mucosal Health in Aquaculture 2019

Seminar

11. september 2019 – 13. september 2019

Oslo

5000 kr

Økologiske kjøttvarer – Nedskjæring og pølsekurs

Kurs

17. september 2019 – 18. september 2019

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

Pris per person kr 1.750, - (inkl. lunsj/kaffe/te og annet kursmateriell)

Hygienekurs for offshore-ansatte

Kurs

18. september 2019 – 19. september 2019

Måltidets Hus, Stavanger

7200,- per person. Prisen inkluderer kursmateriell og lunsj alle dagene.

Fremtidsmatkonferansen 2019: Prosessert mat – sunt eller bærekraftig?

Fagdag

18. september 2019

OsloMet – Pilestredet 46

kr 1.950, tillegg for middag er kr. 500,-

Grunnmodul lokalt bakeri og kornforedling

Kurs

8. oktober 2019 – 13. november 2019

Nofima, Osloveien 1, 1430 Ås

Kr 7000,- pr. person – hvis 2 personer fra samme bedrift blir prisen kr 12000,-. Inkl. lunsj og kursmateriell alle dagene.

Lokalmatverksted

Kurs

15. oktober 2019 – 16. oktober 2019

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

EAT THE FUTURE

Workshop

29. oktober 2019

Vitenparken, Ås

NOK 1.990,-

Grunnkurs i siderproduksjon

Kurs

30. oktober 2019 – 1. november 2019

Brakanes Hotel, Ulvik i Hardanger, Promenaden 3, 5730 Ulvik.

NOK 3000,- inkludert lunsj, kaffe/te, kursmateriell alle dagene, og middag med sidersmaking

Kurs i nedskjæring, økt utbytte av slakteskrotten

Kurs

4. november 2019 – 5. november 2019

Osloveien 1, 1430 Ås

Kurset koster kr 2800,- pr. deltager inkl. lunsj og kursmateriell. Ved påmelding til både nedskjæringskurset og pølsekurset den 6.-7. november, gis en prisreduksjon på kr 500,- pr. deltager.

Pølsemaker, pølsemaker hvor har du gjort av deg?

Kurs

6. november 2019 – 7. november 2019

Nofima AS, Osloveien 1, 1340 Ås

2800,- pr. deltager inkl. lunsj og kursmateriell.

Cerealfagdagen 2020 – Sunt, innovativt og bærekraftig

Fagdag

26. mars 2020 – 26. mars 2019

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

 

Program og nettverk for bedrifter

Nofima har operativt ansvar for flere ulike offentlige programmer. Målene med dem er å bidra til verdiskapning i matindustrien ved bruk av forskjellige virkemidler og finansieringsordninger.

Kompetansenettverk lokalmat

Små matbedrifter med inntil 10 ansatte kan få tilbud om hjelp for å lykkes med videreutvikling og verdiskaping.

Les mer »

 

Norsk Smaksskule

Et opplæringsprogram initiert av Arne Brimi, for matlærere i barnehage og skole.

Les mer »

 

Økologiprogrammet

Mer fokus på produktutvikling innen det økologiske segmentet er nødvendig for å kunne tilby forbrukerne et større og mer variert produktspekter. Nofima bidrar med sentral kompetanse.

Dette kan du få hjelp til som økologisk matprodusent »