Vi i Nofima vil gjerne dele vår kunnskap. Vi holder foredrag, kurs, workshops og seminarer for bedrifter og organisasjoner.
Nofima har fokus på kvalitet i all matproduksjon, og holder foredrag, kurs og seminarer for bedrifter og organisasjoner. Her blir kjøttprodusenter kurset av vår pølsemaker Tom Chr. Johannessen. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima

Aktiviteter

Vi i Nofima vil gjerne dele vår kunnskap. Hvert år arrangerer vi en rekke fagdager, kurs og seminarer hvor matprodusenter og andre får lære av våre eksperter. Ønsker du kurs på ditt fagfelt? Ta kontakt med oss.

 

Lokalmatverksted

Kurs

15. oktober 2019 – 16. oktober 2019

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

kr 2.200,- pr. pers. inkl. foredrag, kurs, lunsj og middag dag 1, og lokalmatbuffet dag 2

EAT THE FUTURE – Workshop

Workshop

29. oktober 2019

Vitenparken, Ås

NOK 1.990,-

Grunnkurs i siderproduksjon

Kurs

30. oktober 2019 – 1. november 2019

Brakanes Hotel, Ulvik i Hardanger, Promenaden 3, 5730 Ulvik.

NOK 3000,- inkludert lunsj, kaffe/te, kursmateriell alle dagene, og middag med sidersmaking

Knekkebrød- og flatbrødkurs

Kurs

30. oktober 2019

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

Kr 1200,- pr. person inkl lunsj og kursmateriell

Kurs i nedskjæring, økt utbytte av slakteskrotten

Kurs

4. november 2019 – 5. november 2019

Osloveien 1, 1430 Ås

Kurset koster kr 2800,- pr. deltager inkl. lunsj og kursmateriell. Ved påmelding til både nedskjæringskurset og pølsekurset den 6.-7. november, gis en prisreduksjon på kr 500,- pr. deltager.

Pølsemaker, pølsemaker hvor har du gjort av deg?

Kurs

6. november 2019 – 7. november 2019

Nofima AS, Osloveien 1, 1340 Ås

2800,- pr. deltager inkl. lunsj og kursmateriell.

Kurs i baking med spelt

12. november 2019 – 13. november 2019

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

Kr 2100,- pr. person inkl. lunsj og kursmateriell begge dagene.

Hvordan kan vi selge mer lokalmat fra Agder?

Fagdag

12. november 2019

Hjemme hos Wenche, Vesterveien 138, 4817 His

950,- inkludert lunsj og middag

Fagdag om Listeriakontroll

Fagdag

13. november 2019

Radisson Blu, Gardermoen

Pris: kr. 1.000,- inkludert lunsj

Grunnkurs i siderproduksjon

Kurs

13. november 2019 – 15. november 2019

Brakanes Hotel, Ulvik i Hardanger, Promenaden 3, 5730 Ulvik.

NOK 3000,- inkludert lunsj, kaffe/te, kursmateriell alle dagene, og middag med sidersmaking

Workshop: Smarte sensor- og optimeringssystemer for fremtidens bioraffinerier

Workshop

14. november 2019

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

Plantebasert – mat i tiden

Fagdag

19. november 2019

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

kr 1200,- inkl lunsj

Levende sjømat – siste nytt fra fangstbasert akvakultur

25. november 2019 – 26. november 2019

Universitetet i Tromsø - Norges arkiske universitet - Medisin og helsefagbygget 2: U.09.301, Aud. Cerebellum

Gratis

Cerealfagdagen 2020 – Sunt, innovativt og bærekraftig

Fagdag

26. mars 2020

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

 

Program og nettverk for bedrifter

Nofima har operativt ansvar for flere ulike offentlige programmer. Målene med dem er å bidra til verdiskapning i matindustrien ved bruk av forskjellige virkemidler og finansieringsordninger.

Kompetansenettverk lokalmat

Små matbedrifter med inntil 10 ansatte kan få tilbud om hjelp for å lykkes med videreutvikling og verdiskaping.

Les mer »

 

Norsk Smaksskule

Et opplæringsprogram initiert av Arne Brimi, for matlærere i barnehage og skole.

Les mer »

 

Økologiprogrammet

Mer fokus på produktutvikling innen det økologiske segmentet er nødvendig for å kunne tilby forbrukerne et større og mer variert produktspekter. Nofima bidrar med sentral kompetanse.

Dette kan du få hjelp til som økologisk matprodusent »