Save the date: 1. februar arrangerer Nofima seminaret We make sense - om smaksforståelse og matinnovasjon. Foto: Brooke Lane/Unsplash
Seminar

We make sense – om smaksforståelse og matinnovasjon

 Sensorikk, forbruker og innovasjon  

For å lykkes med matinnovasjon, må du vite hva forbrukerne vil ha. Våre forbrukerforskere søker svar med utgangspunkt i hvordan våre sanser oppfatter maten.

Dato: 1. februar 2018
Sted: Thon Hotel Opera, Dronning Eufemias gate 4, Oslo
Pris: kr 950,-
Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

Nofimas fagfolk innen sensorikk, forbruker og innovasjon arrangerer seminaret We make sense den 1. februar.

På menyen står foredrag om ulike metoder for å samle sanseinntrykk, designdrevet og forbrukerdrevet innovasjon, innovasjon i offentlig sektor, bruk av nye proteinkilder og persontilpasset mat.

Vi har invitert fiolinist og innovasjonsdoktor Stig Roar Wigestrand. Han vil servere oss en musikalsk forrett i tillegg til å la oss tygge litt på foredraget «Hvorfor er det så vanskelig å tenke nytt?»

Avslutter dagen gjør Jessica Aschemann-Witzel, Århus Universitetet. Hun vil gi oss et tilbakeblikk på menyen utfra et bærekraftig perspektiv.

Påmeldingslenke til høyre på siden.

Program

Møteleder: Wenche Aale Hægermark

Kl 09.00 Registrering og kaffe

Kl 09.30 Appetizer m/musikalsk innslag

Velkommen v/Margrethe Hersleth, forskningssjef for avd Sensorikk, Forbruker og Innovasjon, Nofima

Hvorfor er det så vanskelig å tenke nytt? v/Stig Roar Wigestrand, PhD i improvisasjon og rådgiver/konsulent i AFF

Forretter

Healthy food product development, the complexity of the multisensory experience v/Paula Varela

Kål for enhver smak vha produktdifferensiering v/Kristine S. Myhrer

Pause med presentasjon av forskningsprosjektet RapidCheck

Hovedretter  

Nye stier – Design Thinking som suksessfaktor i forskningsprosjekter v/Antje Gonera

Grønnsaker – Ut av istiden! v/Stine Alm Hersleth

Lunsj

13.10 Nye retter

Måltidsmønstre hos 65+ – nye muligheter v/Øydis Ueland

Hvorfor kaster vi mat? v/Valerie L. Almli

Fremtidens proteiner v/Mari Øvrum Gaarder

Pause

Dessert

Barns opplevelse av mat v/Frida F. Vennerød

Innovasjon i offentlig sektor v/Einar Risvik

Tilbakeblikk på menyen – et bærekraftig perspektiv

v/Jessica Aschemann-Witzel, Århus Universitet

Slutt ca kl 15.30

 

Les mer om:

Relatert innhold

  • Filer og lenker