Kurs
Videregående kurs i spekematproduksjon
Kurset vil bestå av to kurssamlinger med praktisk og teoretisk innhold samt erfaringsutveksling på samlingene. Kurset vil fokusere på produksjon og foredlingsprosesser av hele spekematprodukter samt spekepølser fra ulike dyreslag.
Dato: | 4. mai 2021 – 5. mai 2021 |
Sted: | Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås |
Pris: | 4500,- pr. deltagerbedrift inkl. lunsj og kursmateriell alle dagene i nettverket. |
Påmelding
Det tas forbehold om avvikling av fysiske kurs utfra smittesituasjon.
Det vil være økt fokus på bruk av melkesyrebakterier for å oppnå spekepølser og hel spekemat med ulik smaksprofil.
Påmeldingsfrist er 24. april, og påmeldingen er bindende. Du finner påmeldingslenken på siden.
Andre samling er 16.-17. juni 2021. Kursene har følgende varighet: 10.00 – 16.00 (dag 1), 09.00 -16.00 (dag 2).
MÅLET MED NETTVERKET
Lokale spekematprodusenter skal oppnå en dypere forståelse av de råvarene og de prosessene de bruker samt opplæring i «nye» prosesser innen spekematproduksjon som igjen vil føre til et større mangfold av lokalprodusert spekematprodukter og nye produkter innen kategorien spekemat.
MÅLGRUPPE
For viderekommende lokalmatprodusenter og små virksomheter (<10 ansatte) som foredler norske kjøttråvarer.
NOE AV KURSINNHOLDET
• Kjøttråvaren
• Melkesyrebakterier til spekepølse og hel spekemat
• Produksjon av diverse spekematprodukter
• Analyser (farge, pH og vannaktivitet)
• Smak og sensoriske tester
• Utstyr og riktig bruk
• Fordeler og ulemper med mugg i spekemat
• Deklarasjon og merking
Mye av tiden vil foregå i pølsemakeriet på Ås, så ta gjerne med eget arbeidstøy om mulig.
PRAKTISKE TIPS
For de som trenger overnatting anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00 eller direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no.
VEL MØTT TIL FAGLIG PÅFYLL OG NETTVERKSBYGGING!
Kompetansenettverket for lokalmat
Fagnettverket holdes i regi av kompetansenettverk for lokalmat, Øst. Her kan du lese mer om kompetansenettverket og hva de kan hjelpe deg med.