Kurs

Videregående kurs i spekematproduksjon

Kurset vil bestå av to kurssamlinger med praktisk og teoretisk innhold samt erfaringsutveksling på samlingene. Kurset vil fokusere på produksjon og foredlingsprosesser av hele spekematprodukter samt spekepølser fra ulike dyreslag.

Dato: 4. mai 2021 – 5. mai 2021
Sted: Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris: 4500,- pr. deltagerbedrift inkl. lunsj og kursmateriell alle dagene i nettverket.
Kontaktperson
Portrettbilde av Tom Christen Johannessen
Kontaktperson
Portrettbilde av Lene Øverby
Lene Øverby

Senioringeniør
Tlf.: +47 976 34 246
lene.overby@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

Det tas forbehold om avvikling av fysiske kurs utfra smittesituasjon.

Det vil være økt fokus på bruk av melkesyrebakterier for å oppnå spekepølser og hel spekemat med ulik smaksprofil.

Påmeldingsfrist er 24. april, og påmeldingen er bindende. Du finner påmeldingslenken på siden.

Andre samling er 16.-17. juni 2021. Kursene har følgende varighet: 10.00 – 16.00 (dag 1), 09.00 -16.00 (dag 2).

MÅLET MED NETTVERKET
Lokale spekematprodusenter skal oppnå en dypere forståelse av de råvarene og de prosessene de bruker samt opplæring i «nye» prosesser innen spekematproduksjon som igjen vil føre til et større mangfold av lokalprodusert spekematprodukter og nye produkter innen kategorien spekemat.

MÅLGRUPPE
For viderekommende lokalmatprodusenter og små virksomheter (<10 ansatte) som foredler norske kjøttråvarer.

NOE AV KURSINNHOLDET
• Kjøttråvaren
• Melkesyrebakterier til spekepølse og hel spekemat
• Produksjon av diverse spekematprodukter
• Analyser (farge, pH og vannaktivitet)
• Smak og sensoriske tester
• Utstyr og riktig bruk
• Fordeler og ulemper med mugg i spekemat
• Deklarasjon og merking
Mye av tiden vil foregå i pølsemakeriet på Ås, så ta gjerne med eget arbeidstøy om mulig.

PRAKTISKE TIPS
For de som trenger overnatting anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00 eller direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no.

VEL MØTT TIL FAGLIG PÅFYLL OG NETTVERKSBYGGING!

Kompetansenettverket for lokalmat

Fagnettverket holdes i regi av kompetansenettverk for lokalmat, Øst. Her kan du lese mer om kompetansenettverket og hva de kan hjelpe deg med.

Relatert innhold