Under kurset vil det bli lagt vekt på produksjon av syltetøy og gelé, hvordan en kan oppnå stabile, gode produkter med redusert sukkerinnhold, og ved bruk av alternative søtningsstoffer. Foto/cc: Pixabay/Pexels
Kurs

Syltetøy og gelé med mindre sukker og bruk av alternative søtningsstoffer

Dagskurs som tar for seg frukt- og bærprodukter med redusert sukkerinnhold, og ved bruk av alternative søtningsstoffer. Kurset er en kombinasjon av teori og praksis. Dette arrangementet flyttes til høsten. Ny dato vil bli annonsert.

Dato: 24. september 2020
Sted: Nofima. Osloveien 1, Ås
Pris: Kr 1200 pr person, inkludert lunsj og kursmateriell.
Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Cecilia Midtsund Kippe

Påmelding

Meld deg på her

Dagen starter kl 9.00 og avsluttes kl. 17.00

Frukt og bær er gode kilder for mange stoffer som virker positivt på helsen vår, og det er viktig at de produktene vi lager er både velsmakende og produsert på best mulig måte.

Stadig flere nordmenn ønsker å redusere inntaket av sukker. I nasjonal handlingsplan for bedre kosthold er det satt mål om å øke forbruket av grønnsaker, frukt og bær, grove kornvarer og fisk, og en reduksjon i kostens innhold av mettet fett og tilsatt sukker.

Under kurset vil det bli lagt vekt på produksjon av syltetøy og gelé, hvordan en kan oppnå stabile, gode produkter med redusert sukkerinnhold, og ved bruk av alternative søtningsstoffer. I tillegg gis informasjon rundt regelverk. Kurset vil omfatte både teori, praktiske øvelser. For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.

Meld deg på via lenken til høyre på siden. Bindende påmelding innen 10. september.

MÅLET MED KURSET

Lære hvordan en kan oppnå stabile, gode produkter (syltetøy og gelé) med redusert sukkerinnhold, eller ved bruk av alternative søtningsstoffer. Det vil bli lagt vekt på kvalitet og sensorisk opplevelse.

MÅLGRUPPE
Lokalmatprodusenter (<10 årsverk) innen prosessering av norske frukt- og bærprodukter.

Læremidler: Faglige presentasjoner deles ut under samlingene.

PRAKTISKE TIPS

For de som trenger overnatting i forbindelse med samling 1 anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no

VEL MØTT TIL FAGLIG PÅFYLL OG NETTVERKSBYGGING!

Kompetansenettverket for lokalmat

Kurset holdes i regi av Kompetansenettverk for lokalmat, Øst.

Les mer om:

Relatert innhold