Kurs

Surdeigskurs – storhusholdning

Vil du lære å bake med økologisk mel og de gamle kornsortene. Dette kurset retter seg mot storhusholdning og til andre som ønsker å tilby økologiske bakverk.

Dato: 10. oktober 2017 – 11. oktober 2017
Sted: Nofima, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris: Pris pr person: kr 950,- (inkl. kursmateriell, kaffe/te og lunsj)
Kontaktperson
Portrettbilde av André Løvaas
André Løvaas

Baker
Tlf.: +47 920 97 976
andre.lovaas@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

Statens landbruksdirektorat ønsker via Nofima å inspirere og formidle kompetanse for å øke forbruk av økologisk mat.

Mål med kurset

Å bake med økologisk mel og de gamle kornsortene er både spennende og utfordrende. På dette kurset ser vi på det grunnleggende innenfor bakingen der vi tar utgangspunkt i melet, deigoppbyggingen, tiden og prosessen helt fram til det fristende, ferdige bakverket. Kurset vil ta sikte på å gi deltagerne en grunnleggende forståelse av melet som levende råvare, og hvordan den som baker kan påvirke prosessen.

Målgruppe

Bedrifter som jobber eller ønsker å lære mer om baking med økologiske kornsorter.

Kursinnhold

Hva er surdeig?
Hvorfor bake med surdeig?
Hva skjer i en surdeig?
Hvordan beregne surdeigsmengde i en
oppskrift
Praktisk bruk av surdeig i bakeriet

Bindende påmelding innen 2. oktober, bruk lenken til høyre på siden.

Kurset inngår i Økologiprogrammet, finansiert av Landbruksdirektoratet og administrert av Nofima.

Les mer om:

Relatert innhold