Lokale spekematprodusenter skal oppnå en dypere forståelse av de råvarene og prosessene de bruker. Foto/cc: Matprat
Nettverk

Spekematprodukter – fra kjøttråvare til ferdig spekemat

Spekematprodukter – et foredlingsnettverk for verdiskaping og økt verdi og mangfold. Fagnettverket består av 2 kurssamlinger og en fagtur våren 2019.

Dato:5. mars 2019 – 23. august 2019
Sted:Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris:3900,- pr. deltagerbedrift inkl. lunsj og kursmateriell alle dagene.
Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Tom Christen Johannessen
Kontaktperson
Portrettbilde av Lene Øverby
Lene Øverby

Senioringeniør
Tlf.: +47 976 34 246
lene.overby@nofima.no

Samling 1, vår 2019 vil ha fokus på produksjon og foredlingsprosesser av spekematprodukter og finner sted i pølsemakeriet på Nofima, Ås. Produktene som her blir produsert blir gjenstand for flere temaer på nettverket og vil være ferdig til test på den avsluttende en dags samlingen i august. Denne samlingen gjennomføres som en to-dagers samling. Alle bedriftene vil få med seg spekemat hjem i bedriften for tørking/modning.
Mellom samling 1 og 2 legger vi opp til en fagtur til et spekematproduserende land (sted ikke bestemt). Denne turen er frivillig og har ikke noen direkte innvirkning på nettverket.
Samling 2 høst 2019, vil ha fokus på ferdig spekematprodukter og en analyse av de produktene som ble produsert på første samling, samt en sammenligning på hvordan den enkelte bedrift har tørket/modnet produktene. På denne samlingen vil det bli tatt analyser av spekematen og sett på pakkemetoder og merkemuligheter av spekematen.

Målet med nettverket

Lokale spekematprodusenter skal oppnå en dypere forståelse av de råvarene og de prosessene de bruker samt opplæring i «nye» prosesser innen spekematproduksjon som igjen vil føre til et større mangfold av lokalprodusert spekematprodukter og nye produkter innen kategorien spekemat.

Målgruppe

Lokalmatprodusenter av spekematprodukter med mindre enn 10 årsverk. Det er en fordel med erfaring fra spekematproduksjon, men passer også for nybegynnere.

Dato:
Samling 1 er 5.-6. mars 2019
Fagtur er 18.-19. juni 2019 (frivillig)
Samling 2 er 22.-23. august 2019

Tidspunkt: 10.00 – 16.00 (dag 1), 09.00 -16.00 (dag 2)

Sted: Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

Påmelding: Klikk på link til høyre. Bindende påmelding innen 20.02.2019.

Praktiske tips

For de som trenger overnatting anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00 eller direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no. Et rimelig alternativ kan også være Vestby Gjestegaard og hyttepark i Vestby, tlf: 64 95 98 00 eller booking via hjemmeside: www.vestbyhotell.no.

Fagnettverket holdes i regi av kompetansenettverk for lokalmat, Øst, som er en del av Innovasjon Norges satsning på lokalmat og grønt reiseliv.

Relatert innhold