"Smak forskningen!"-gjengen. Foto: Skjalg Molvær.
Forskningsdagene

Smak forskningen #2

 Råvare og prosess  

Er du matinteressert, har du et åpent sinn og har lyst til å prøve noe nytt? Bli med på et mateventyr for alle sanser.

Dato:28. september 2018
Sted:Vitenparken, Ås
Pris:Kr 210,-
Kontaktperson
Portrettbilde av Reidun Lilleholt Kraugerud
Reidun Lilleholt Kraugerud

Kommunikasjonsleder Akvakultur
Tlf.: +47 481 97 382
reidun.lilleholt@nofima.no

Sammen med Vitenparken på Ås inviterer vi dere til å smake forskningen gjennom et måltid av nøye utvalgte småretter og drikker, fredag 28. september kl 19.00. Tilsvarende arrangement går også onsdag 19. september. kl 19.

Vi i Nofima feirer Forskningsdagene 2018 sammen med Vitenparken, som driver et opplevelses- og vitensenter for mat, miljø og klima. Det blir serverert kunnskap fra matforskningens verden og retter fra Vitenparkens kjøkken.

Formidlingsglade forskere og kreative kokker

Kveldens vert er Sissel Beate Rønning. Hun er en forsker som nok er over gjennomsnittet interessert i mat. Hun er sivilingeniør i genteknologi og har en doktorgrad om GMO. Etter doktorgraden jobbet hun med kreftforskning og humanmedisin, og ble interessert i hvorfor kreftceller ikke slutter å signalisere og dermed bare fortsetter veksten. I dag jobber hun som forsker ved Nofima, hvor hun forsker på mat. Hvordan kan vi få god kvalitet på maten? Er den sunn? Kan vi gjøre den mer miljøvennlig? Hva er fremtidens mat? Kan vi dyrke kjøtt i laboratoriet?

Sissel har med seg to makkere denne kvelden, sensorikkbetjent Mads Erling Pedersen og Vitenparkens kjøkkensjef Hafsteinn Snæland.

Påmelding: https://vitenparken.no/event/smak-forskningen-1/

Relatert innhold