Det er fullt mulig å redusere plastmengden rundt fisken. Du får høre med om dette og andre bærekraftige emballeringstiltak på seminaret. Foto/cc: Marit Kvalvåg Pettersen/Nofima
Seminar

Sjømatemballering – Hvordan pakke bærekraftig?

 Trygg og holdbar mat  

Sjømatproduksjon og -eksport er en stor og viktig norsk næring, med bærekraft høyt på agendaen. Dette seminaret vil rette søkelyset mot hvordan emballasjen kan både være mest mulig bærekraftig i seg selv og hvordan den kan bidra til å redusere matsvinnet og effektivisere transporten.

Dato:27. mars 2019
Sted:Scandic Nidelven, Trondheim
Pris:Kr 1.100 per person inkl lunsj
Kontaktperson
Portrettbilde av Malin Modorato

Vi får innsikt i hva forbrukere mener om matemballasje og hva slags emballasje de ønsker seg. Vi får høre Robin Dale Oen fortelle om hvordan The Dale Oen Experience ved å aktivisere barn og unge i naturen får dem til å oppleve mestring, bli glade i naturen og dermed opptatt av en bærekraftig utvikling.

Påmeldingslenken finner du til høyre på siden. Påmeldingsfrist 15. mars.

Preliminært program

Registrering fra 9.30

Start 10.00

Velkommen

Plasten og havet

Regjeringens satsing på havet og tiltak mot plast og marin forsøpling.

Barn og unges engasjement for maritimt miljøvern og plast i havet ved Robin Dale Oen

Utfordringer for bærekraftig sjømatproduksjon ved Sjømat Norge

Lunsj 11.30 – 12.30

Emballasjen – Mindre plast og mer gjenbruk

Gode emballasjeløsninger for sjømatnæringen, om blant annet materialvalg og pakningsstørrelse ved Marit Kvalvåg Pettersen, Nofima

Redusert plastforbruk og gjenbrukskasser sparer både kostnader og miljø ved Pål Storø, SalMar

Hva gjør gjenbrukskassene mer bærekraftige enn engangsløsninger? – Livsløpsanalyser ved Ellen Soldal, Østfoldforskning.

Fremtidens emballasje om trender, muligheter og utfordringer, ved Trond Olsen, Multivac

Kaffepause 14.00 – 14.20

Hva mener forbrukerne?

Hva betyr designen for forbrukerne, og hvor opptatt er de av bærekraftig emballasje? ved Sofie Østergaard, Norgesmøllene.

Hva slags emballasje foretrekker for forbrukerne? ved Mari Gaarder, Nofima,

Kundene vil gjerne unngå både plast og matsvinn ved Marna Kotte, Rema1000.

Avslutning og oppsummering

Slutt 15.30

 

Les mer om:

Relatert innhold

  • Prosjekter