Det overordnede målet til Nofimas akvakulturdivisjon er at vår forskning skal skape muligheter og bidra til å løse utfordringene i akvakultur. Foto: Terje Aamodt@Nofima.
Seminar

Seminar under Aqua Nor: Hvor laksens biologi møter ny teknologi

 Avl og genetikk    Ernæring og fôrteknologi    Fiskehelse    Produksjonsbiologi  

Forskere presenterer nye forskningsfunn i møtet mellom biologi og teknologi.

Dato: 20. august 2019
Sted: Trondheim – i teltet ved hovedinngangen til oppdrettsmessen Aqua Nor
Pris: Gratis - ingen påmelding
Kontaktperson
Portrettbilde av Bente E. Torstensen
Bente E. Torstensen

Divisjonsdirektør
Tlf.: +47 913 28 341
bente.torstensen@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Reidun Lilleholt Kraugerud
Reidun Lilleholt Kraugerud

Kommunikasjonsleder Akvakultur
Tlf.: +47 481 97 382
reidun.lilleholt@nofima.no

Seminaret starter allerede klokken 13.00 tirsdag 20. august, og for å møte interessen fra det internasjonale publikummet er seminaret er på engelsk.

Presentasjonene våre vil illustrere hvordan vi tar teknologi i bruk i forskning og i akvakultur. Hvordan teknologier som kommer kan forbedre vår forståelse av fiskens biologi og hvordan fiskens biologi kan forme teknologiutviklingen. Stikkord er bioteknologi, digitalisering og oppdrettsteknologi.

Titlene på presentasjonene er:

  • Existing and emerging tools for monitoring fish welfare in aquaculture systems – Chris Noble
  • The oils of the millennium feed meet the salmon’s need – Bente Ruyter
  • Fish mucosal barriers – living sensors to a changing environment – Carlo Lazado
  • Salmon production in Norway under climate change – Elisabeth Ytteborg
  • Could gene editing transform future salmon aquaculture? – Nick Robinson
  • Closed containment aquaculture – full throttle with brake on – Åsa Espmark

Tid: 13.00-14.00 tirsdag 20. august.
Sted: Oppdrettsmessen Aqua Nor i Trondheim.
Språk: Engelsk
Vi serverer kaffe, te og vann.

Etter seminaret kan du møte forskerne på stand A-129 på Forskningstorget, tirsdag mellom 14.00 og 15.00.

Matforskningsinstituttet Nofima leverer forskningsbasert kunnskap til de som produserer mat – enten maten kommer fra fiske, havbruk, fjøs eller åker.

Relatert innhold