Copyright © Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Kurs

Pølsemaker, pølsemaker hvor har du gjort av deg?

 Råvare og prosess  

Et grunnleggende kurs i kjøttproduksjon

Dato:6. november 2019 – 7. november 2019
Sted:Nofima AS, Osloveien 1, 1340 Ås
Pris:2800,- pr. deltager inkl. lunsj og kursmateriell.
Kontaktperson
Portrettbilde av Tom Christen Johannessen
Kontaktperson
Portrettbilde av Lene Øverby
Lene Øverby

Senioringeniør
Tlf.: +47 976 34 246
lene.overby@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

Påmelding

Påmelding via deltaker.no. Meld deg på ved å klikke på denne lenka.

Pølser er noe de fleste aldri blir lei. Pølser passer i alle anledninger og man har mulighet å finne sin egen favoritt. Men, for å kunne lage gode farseprodukter trenger man kunnskap, noe dette kurset vil gi i både teori og praksis.

Vi ser for oss to kunnskapsrike dager med pølser i lange baner – grove/fine, tykke/tynne, milde/sterke, røkte/urøkte og deltagernes egne forslag. Det meste av tiden vil vi være i pølsemakeriet, så ta gjerne med egnet arbeidstøy om mulig.

Målet med kurset

  • Deltagerne skal lære å lage sine egne resepter
  • Deltagerne skal lære teori og praktisk farse-/pølseproduksjon
  • Deltagerne skal lære om kjøttråvaren og om hjelpe- og tilsetningsstoffer i pølseproduksjon

Målgruppe

Småskala kjøttprodusenter, med mindre en 10 årsverk, som driver med eller tenker på å starte opp med lokalmatproduksjon

Kursinnhold

  • Lære om kjøttråvaren fra ulike dyreslag
  • Hjelpe- og tilsetningsstoffer, hva bør man bruke og hvorfor
  • Hvordan virker de ulike ingrediensene i et farseprodukt, metodikken er viktig
  • Produksjon av urøkt og røkte pølser, bruk av ulike røykemetoder
  • Reseptberegning
  • Testing av utstyr – vi produserer pølser på ulikt utstyr slik at deltakerne får et innblikk i hva de ønsker videre
  • Merkeregler, vi sørger for at varedeklarasjonen blir riktig
  • Produktevaluering – vi tar en evaluering av produktene. Dersom noen ønsker har man anledning til å ta med egne produkter til denne evalueringen
  • Hva kan bedriften få hjelp til?

Praktiske tips

For de som trenger overnatting anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00 eller direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no.

Kompetansenettverket for lokalmat

Fagnettverket holdes i regi av kompetansenettverk for lokalmat Øst, som er en del av Innovasjon Norges satsning på lokalmat og grønt reiseliv.

Les mer om:

Relatert innhold

  • Filer og lenker

Filer: