I forskningsprosjektet FoodProFuture utvikles proteinrike ingredienser fra erter og bønner. Du får høre mer om dette på fagdagen. Foto/cc: Joe Urrutia/Nofima
Fagdag

Plantebasert – mat i tiden

Velkommen til en matfaglig dag der vi løfter frem plantebaserte løsninger og veier mot suksess.

Dato: 19. november 2019
Sted: Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris: kr 1200,- inkl lunsj
Kontaktperson
Portrettbilde av Irene Tabone
Irene Tabone

Adm. koordinator
Tlf.: +47 924 37 975
irene.tabone@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

Salget av vegetarprodukter øker, og det er ingen tvil om at vi er vitne til et skifte i forbrukernes preferanser. Stadig flere ønsker å spise mer plantebasert.

Mer plantebasert er også et steg i en mer bærekraftig retning, og nettopp dette vil være tema for seminarets åpningsforedrag.

På fagdagen vil vi løfte frem plantebaserte løsninger og veier mot suksess – og få høre om relevant forskning og trender.

Velkommen til en spirende dag

Utdrag fra programmet

9.00 – 9.30 Registrering og kaffe

  • Plantebasert i et bærekraftsperspektiv ved adm. direktør Øyvind Fylling-Jensen, Nofima
  • Trender og perspektiver ved seniorforsker Antje Gonera, Nofima
  • Regjerningens satsing på grøntsektoren, ved statssekretær Widar Skogan i Landbruks- og matdepartementet
  • Bamas satsing på vegetarmåltider ved Harald Osa, Bama
  • Vertical farming ved Ivar Eggem, Bygartner1
  • Historien bak Oatly ved Research Coordinator Karin Petersson, Oatly
  • Orklas satsing på bærekraft og plantebaserte produkter ved bærekraftsansvarlig Johanne Kjuus, Orkla Foods
  • Hvordan møte forbrukeres etterspørsel etter vegetar ved produktspesialist Merete Rørvik, Coop
  • Jæder satser på vegetar ved daglig leder Guro Espeland
  • Er leserne opptatt av plantebasert mat? ved Christopher Sjuve, Dagbladet

Slutt ca 15.30

Les mer om:

Relatert innhold