Persontilpasset mat = sunt for meg? Digital fagdag

Nasjonal Teknologiplattform (NTP), NHO Mat og Drikke, og Nofima inviterer til temadag. En møteplass for bedrifter, forskningsmiljøer, myndigheter og andre fagmiljøer.

Dato: 18. november 2020
Sted: Digital fagdag
Pris: Gratis deltakelse
Kontaktperson
Portrettbilde av Ida Synnøve Bårvåg Grini
Ida Synnøve Bårvåg Grini

Seniorrådgiver
Tlf.: +47 900 98 475
ida.grini@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

Webinaret starter kl. 10 og avsluttes kl. 14.45. Vi oppfordrer dere til å logge på fra kl 09.50
Møteleder er Johanne Brendehaug, TINE SA

Aktuelle tema:

  • Er persontilpasset mat fremtiden?
  • Går veien fra generelle råd til personlige kostråd?
  • Hvordan kan vi kommunisere råd og anbefalinger til den enkelte?
  • Hvordan kan industri, forskning og myndigheter legge til rette for å tilby persontilpasset mat?

Frist for påmelding er 16. november. Meld deg på via lenken på denne siden.

Lenken til selve arrangementet sendes ut dagen for arrangementet. I tillegg sendes en reminder 1 time før start.

Program

Velkommen v/Anna M. Karlsen, NHO Mat og Drikke

Persontilpasset mat – en kort introduksjon v/Vibeke Telle-Hansen, OsloMet

Nutrigenomics: Defining health from basic science to personalized nutrition and industrial relevance v/ Michael Muller, Norwich Medical School England

Pause 10 min

Personalised Nutrition and the consumer of the future v/ Nard Clabbers, TNO/FoodNed, Netherland

Lunsj 11.45 – 12.15

Persontilpasset mat og forbrukeren v/Paula Varela, Nofima

Spiller det noen rolle hvilke type proteiner vi spiser? v/ Bjørn Skålhegg, UiO

Pause 10 min

Kan en gi individuelle råd på et befolkningsnivå? v/ Henriette Øien, Helsedirektoratet

Hvilke utfordringer og muligheter har vi innenfor regelverket? v/Gro Rimstad, Tine

Pause 5 min

Erfaringer industri:

  • Det glutenfrie verksted v/ Monica Hellmann
  • Mills v/ Lena Leder
  • Nortura/Norilia v/ Per Berg

Avslutning og info om NTP – Food for Life v/Cathrine Finne Kure

Relatert innhold