Kurset holdes hos Heidrun. Der Anne Ragnhild Thomlevold Rønning og Lars Rønning produserer spekemat og ulike typer steiker ferdig til bruk av kje og lam.
Kurs

Økt utbytte av småfe og geit – Kurs i nedskjæring og produksjon av pølser og spekemat

Gjennom teori og praktiske øvelser skal deltagerne få kunnskap om bedre utnyttelse av småfe og geit, samt å kunne bruke råstoffene videre i produksjon til produkter som fårepølse, fenalår, pinnekjøtt etc.

Dato:4. september 2018 – 5. september 2018
Sted:Heidrun AS, Fåset, 2500 Tynset
Pris:Kr 2500,- pr. deltager inkl. lunsj og kursmateriell
Kontaktperson
Portrettbilde av Tom Christen Johannessen
Kontaktperson
Portrettbilde av Stine Alm Hersleth
Stine Alm Hersleth

Seniorrådgiver
Tlf.: +47 975 41 669
stine.alm.hersleth@nofima.no

MÅLET MED KURSET
– Målet med kurset er at deltakerne skal lære å skjære ned småfe og geit for å få best mulig kunnskap om ressurs-utnyttelse av råvaren i forhold til videre produksjon
– Deltagerne skal lære teori og praktisk farse-/pølseproduksjon
– Deltagerne skal lære om kjøttråvaren og om hjelpe- og tilsetningsstoffer i pølse- og spekematproduksjon
– Deltagerne skal lære å lage sine egne resepter og merking av produkter

MÅLGRUPPE
Kjøttprodusenter og kjøttforedlingsbedrifter med mindre enn 10 årsverk som driver egen kjøttproduksjon eller tenker på å starte opp egen virksomhet

KURSINNHOLD
– Råvare og råvarekvalitet
– Hjelpe- og tilsetningsstoffer
– Produksjonsmetodikk pølser og spekemat
– Reseptberegning og merking av produkter
– Produktevaluering
– Praktiske råd om innredning av produksjonslokaler

PÅMELDING
Påmeldingsfrist innen 23. august 2018. Meld deg på raskt via deltager.no, da kurset har begrenset antall plasser. Bindende påmelding.

Mye av tiden kommer til å foregå i produksjonslokalene til Heidrun as. Ta derfor gjerne med egnet arbeidstøy om mulig. For mer info om Heidrun as og veibeskrivelse se: www.heidrunprodukter.no

Om kompetansenettverket

Kurset holdes i regi av kompetansenettverk for lokalmat Øst, som er en del av Innovasjon Norges satsning på lokalmat og grønt reiseliv.

Les mer om:

Relatert innhold

  • Filer og lenker