Kurs

Økt utbytte av småfe og geit

Gjennom teori og praktiske øvelser skal deltagerne få kunnskap om bedre utnyttelse av småfe og geit/kje til ulike produkter som spekepølser og andre kjøttprodukter.

Dato: 22. september 2020 – 23. september 2020
Sted: Skjåk Turistheim, Moavegen 31, Skjåk
Pris: Kr 2900,- pr. deltager inkl. lunsj og kursmateriell
Kontaktperson
Portrettbilde av Tom Christen Johannessen
Kontaktperson
Portrettbilde av Lene Øverby
Lene Øverby

Senioringeniør
Tlf.: +47 976 34 246
lene.overby@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

Hensikten med kurset er å høyne prisen på kvaliteten på ulike kjøttprodukter basert på småfe som råvare. Tema som råvarer, metodikk, røyking, tarmer, speking osv. er noen av emnene som blir belyst.

Påmelding

Meld deg på via lenken til høyre på siden. Påmeldingsfrist 7. september 2020, men meld deg på raskt, da kurset har begrenset med plasser. Påmeldingen er bindende.

Mål

  • Deltakerne skal lære å skjære ned småfe og geit for å få best mulig kunnskap om ressurs-utnyttelse av råvaren i forhold til videre produksjon
  • Deltakerne skal lære teori og praktisk farse-/pølseproduksjon
  • Deltakerne skal lære om kjøttråvaren og om hjelpe- og tilsetningsstoffer i pølse- og spekematproduksjon
  • Deltakerne skal lære å lage sine egne resepter og merking av produkter.

Målgruppe

Kjøttprodusenter og kjøttforedlingsbedrifter med mindre enn 10 årsverk som driver egen kjøttproduksjon eller tenker på å starte opp egen virksomhet.

Kursinnhold

  • Råvare og råvarekvalitet
  • Hjelpe- og tilsetningsstoffer
  • Produksjonsmetodikk pølser og spekemat
  • Reseptberegning og merking av produkter

 

Kurset holdes i regi av kompetansenettverk for lokalmat Øst

Les mer om:

Relatert innhold