Kurs

Økologiske kjøttvarer – nedskjæring og pølsekurs

 Råvare og prosess  

Når man skjærer ned en slakteskrott er det viktig å være bevist på hva vi skal bruke de enkelte delene til for å oppnå best mulig produkter og en mest mulig økonomisk nedskjæring, vi gjennomgår de ulike stykker og velger ut råvarer til pølseproduksjon på den påfølgende dagen.

Dato: 5. september 2017 – 6. september 2017
Sted: Kjus Viltslakteri og Nofima, Osloveien 1, Ås.
Pris: Pris per person kr 1200,- som inkluderer kursmateriell, lunsj og kaffe/te.
Kontaktperson
Portrettbilde av Tom Christen Johannessen
Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

PÅmelding

Meld deg på her

Dag 1 skjærer vi ned storfe og gris for best utnyttelse av slakteskrotten med pølseproduksjon dag 2 av produksjonskjøttet. På Kjus viltslakteri dag 1, kl 10.00-16.00 og på Nofima Ås dag 2, kl 09.00-16.00.

Mål
Økonomisk nedskjæring
Best utnyttelse av slaktet
Råvarens betydning for ferdig produkt
Deltagerne skal lære å lage sine egne resepter
Deltagerne skal lære teori og praktisk pølseproduksjon
Deltagerne skal lære om kjøttråvaren og om hjelpe- og tilsetningsstoffer i pølseproduksjon

Målgruppe
Småskala kjøttprodusenter og de som tenker på å starte opp med en slik produksjon.

Kursinnhold
Læren om kjøttråvaren fra ulike dyreslag
Nedskjæring og testing av «nye» biffer
Hjelpe- og tilsetningsstoffer, hva bør man bruke og hvorfor i en økologisk produksjon
Hvordan virker de ulike ingredienser i et farseprodukt, metodikken er viktig
Produksjon av urøkte og røkte pølser samt spekepølse
Reseptberegning
Produktevaluering – Vi tar en evaluering av produktene, dersom noen ønsker har man anledning til å ta med egne produkter til denne evalueringen
Hva kan bedriften få videre hjelp til?

Vi ser for oss to kunnskapsrike dager med nedskjæring og pølseproduksjon. Det meste av tiden vil vi være i produksjonsmiljø, så ta med egnet arbeidstøy om mulig. Påmeldingslenke finner du til høyre.

Kurset inngår i Økologiprogrammet, finansiert av Landbruksdirektoratet og administrert av Nofima.

Relatert innhold

  • Forskningsanlegg

 
Kjøtthallen på Ås

Nofimas kjøtthall står til disposisjon for våre kunder, og har utstyr for de fleste prosesser innen foredling av kjøtt.