Kurs

Økologisk foredling av grønnsaker – bruk av odde grønnsaker

Med dette kurset ønsker vi å inspirere produsenter til å bruke mer av de «odde» grønnsakene, dvs. utsortere grønnsaker som ikke tilfredsstiller visse krav til utseende og størrelse, selv om spisekvaliteten er god nok.

Dato: 10. november 2020
Sted: Nofima. Osloveien 1, Ås
Pris: Kr 1.200,-
Kontaktperson
Portrettbilde av Cecilia Midtsund Kippe
Kontaktperson
Portrettbilde av Ida Synnøve Bårvåg Grini
Ida Synnøve Bårvåg Grini

Seniorrådgiver
Tlf.: +47 900 98 475
ida.grini@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

Landbruksdirektoratet ønsker gjennom Økologiprogrammet og Nofima å inspirere og formidle kompetanse for å øke forbruket av økologisk mat.

Målgruppen for kurset er de som produserer økologisk mat til storhusholdning. Andre er også velkomne til å delta, så lenge de driver økologisk, eller har intensjoner om å starte opp med økologisk drift.

Målet med kurset er å inspirere deltakerne til å bruke mer av de «odde» grønnsakene, dvs. utsortere grønnsaker som ikke tilfredsstiller visse krav til utseende og størrelse, selv om spisekvaliteten er god nok.

Dagen blir en veksling mellom praktiske øvelser og inspirerende foredrag. Det vil også bli gitt noe teori om valg av emballasje til produkter til storhusholdning. Det er ønskelig at deltakerne før kurset starter kommer med innspill til egne behov i hverdagen, slik at kurset best mulig kan tilpasses deltakerne.

Påmeldingsfrist: Fredag 30. oktober 2020. Påmelding på siden.

Maks antall deltagere: 8

Dagen starter kl. 9.00 og vi holder på til kl. 15.00.

Program

Velkommen, kaffe/te og noe å bite i ved Cecilia M. Kippe, Nofima

Foredraget «Optimale emballasjeløsninger – fra produkt- og bærekraftperspektiv» ved Marit Kvalvåg Pettersen

Lunsj

Praktiske øvelser – produksjon av grønnsaksbaserte produkter ved Bjørnar Amdahl, kokk The Well

Oppsummering og avslutning

Les mer om:

Relatert innhold