Kurs

Økologisk bakverk – Surdeigskurs

Baking med økologisk mel og de gamle kornsortene.

Dato:28. mai 2019 – 29. mai 2019
Sted:Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris:Pris pr person: kr 1.995, - (inkl. kursmateriell, kaffe/te og lunsj)
Kontaktperson
Portrettbilde av André Løvaas
André Løvaas

Baker
Tlf.: +47 920 97 976
andre.lovaas@nofima.no

Dette kurset retter seg mot de som driver storhusholdning, økologisk og til andre som ønsker å tilby økologiske bakverk. Statens landbruksdirektorat ønsker via Nofima å inspirere og formidle kompetanse for å øke forbruk av økologisk mat.

Mål med kurset

Å bake med økologisk mel og de gamle kornsortene er både spennende og utfordrende. På dette kurset ser vi på det grunnleggende innenfor bakingen der vi tar utgangspunkt i melet, deigoppbyggingen, tiden og prosessen helt fram til det fristende, ferdige bakverket. Kurset vil ta sikte på å gi deltagerne en grunnleggende forståelse av melet som levende råvare, og hvordan den som baker kan påvirke prosessen.

Målgruppe

Bedrifter som jobber eller ønsker å lære mer om baking med økologiske kornsorter.

Kursinnhold

  • Hva er surdeig?
  • Hvorfor bake med surdeig?
  • Hva skjer i en surdeig?
  • Hvordan beregne surdeigsmengde i en oppskrift
  • Praktisk bruk av surdeig i bakeriet.

Praktisk informasjon

Kursansvarlig er André Løvaas. Første dag starter kurset kl. 9.00 og holder på til 15.00. Dag to er oppstart kl. 8.30 og vi avslutter senest kl. 17.00.

Bindende påmelding innen 21. mai 2019. Påmeldingslenke til høyre på siden. 

Kurset inngår i Økologiprogrammet, finansiert av Landbruksdirektoratet og administrert av Nofima.

Les mer om:

Relatert innhold